Pokrytecké médiá. Publicista Vyoral má hrôzu z toho, čo by sa dialo, keby pod vlakom skončil malý migrant

    0
    Policajti kráčajú pri vysokorýchlostnom vlaku ICE na hlavnej železničnej stanici vo Frankfurte 29. júla 2019. Osemročného chlapca zrazil v pondelok na hlavnej železničnej stanici. (Autor: TASR)

    V roku 2015 obletela svet fotografia malého sýrskeho chlapca, ktorého telo sa vyplavilo na pláž v Turecku. Západné médiá si vtedy kládli otázku, či táto snímka, ktorá dokazuje, ako utečenci trpia, otvorí srdcia aj brány Európy. V Spojených štátoch sa zase objavujú informácie o utrpení ľudí, ktorí prichádzajú z Južnej a Strednej Ameriky k hraniciam Spojených štátov a snažia sa klopať na brány Texasu a ďalších štátov USA.

    Tomáš Vyoral sa v texte pre server iprima.cz zamýšľa nad tým, prečo svet neobletela tiež fotografia osemročného nemeckého chlapca, ktorého na jednej z nemeckých staníc strčil eritrejský žiadateľ o azyl pod vlak a usmrtil ho.

    Vyoral zdôraznil, že mu nejde o nejaké krvavé fotografie mŕtveho chlapčeka, privítal by v podstate akúkoľvek jeho fotografiu, napríklad školskú, aby si ľudia mohli spojiť utrpenie, ktorým prechádza jedna z nemeckých rodín, s konkrétnou tvárou a jasne si uvedomili, že utrpenie spojené s migráciou postihuje aj Európanov.

    „Len hypoteticky si predstavme opačný obrázok, ktorý si naozaj ani za mak neprajem, keď by osemročného migranta strčil pod vlak vyšinutý Nemec. To by bolo kriku, zovšeobecňovania, generalizovania a znechutenia zo strán uvedomelých ľavicových liberálov. Sociálne siete, stránky a obrazovky Bakalových novinárov a Českej televízie by praskali vo švíkoch. Myslíte, že preháňam? So všetkou hrôzou sa obávam, že sa o tom budeme mať príležitosť presvedčiť,“ uzavrel Vyoral.

    Celý komentár nájdete na webe iprima.cz.

    - Reklama -