Kaczyňski opäť tvrdo vystúpil LGBT komunitám, ostro kritizoval západné krajiny

    0
    Jaroslaw Kaczyňski (Autor: TASR)

    Vplyvný konzervatívny politik ocenil nedávne vyjadrenia krakovského arcibiskupa Mareka Jedraszewského, ktorý opísal hnutie za práva LGBT ľudí ako “dúhovú nákazu”, “nebezpečnú ideológiu” či “antropologický omyl”.

    Podľa Kaczyňského môže jedine PiS ochrániť Poľsko pred “úpadkom rodinných hodnôt” a “demoralizáciou detí”. Vyzval preto voličov, aby jeho stranu podporili vo voľbách naplánovaných na 13. októbra.

    “V našej krajine sú takí, čo chcú vpadnúť do našich rodín, našich škôl a škôlok, našich životov, čo nám chcú vziať našu kultúru, našu slobodu, naše práva,” varoval počas mítingu v meste Stalowa Wola na juhovýchode Poľska.

    Kritizoval tiež západné krajiny, kde je podľa neho “likvidovaná sloboda” a občania sú trestaní “za to, že hovoria, čo si myslia”. Vládnuca PiS v predvolebných prieskumoch jasne vedie.

    Hnutie za zrovnoprávnenie LGBT ľudí vnímajú ako hrozbu pre tradičnú rodinu predovšetkým vo vidieckych a konzervatívnych regiónoch východného Poľska, kde má PiS najväčšiu podporu, upozornila DPA.

    Ešte v apríli označil Kaczyňski požiadavky sexuálnych menšín za “import zo zahraničia”, ktorý ohrozuje poľský národ a jeho identitu.

    - Reklama -