Len pre silné povahy! Denníky francúzskeho pedofila vyplavili neskutočné bahno

    0
    Ilustračná snímka (Autor: unsplash.com)

    Le Scouarnec bol predvolaný na súd, aby sa zodpovedal za pedofilné činy. Podľa dostupných údajov mal počas desiatok rokov sexuálne napadnúť desiatky detí.

    Desiatky rokov zneužíval stovky detí 

    V nemocnici v obci Jonzac pôsobil v rokoch 2008 až 2017, zároveň však prax vykonával aj v mnohých ďalších nemocniciach a klinikách vo viacerých oblastiach Francúzska.

    Obvinený lekár po svojom zatknutí vyšetrovateľom podrobne porozprával, ako desiatky rokov zneužíval stovky detí – rozpamätať sa mu pomohli aj zápisky, ktoré si o svojej činnosti zapisoval do denníkov.

    Denníky boli objavené počas domovej prehliadky. Zatknutý bol v máji 2017 pre štyri prípady znásilnenia a viaceré domnelé sexuálne útoky. Jedna z jeho posledných obetí mala len šesť rokov.

    Z denníkov bolo možné identifikovať vyše 250 krstných mien detí

    V čase jeho zatknutia úrady ešte netušili, aký veľký bol rozsah jeho nelegálnej činnosti.

    “Nájdeme tam rôzne scenáre, to znamená, jeho obnažené fotografie, s erekciou, s parochňami na hlave a tiež mnoho denníkov,” uviedla Francesca Saltaová, právnička jednej z rodín, kde majú obeť pedofílie, s odkazom na bohatý nálezový materiál.

    V denníkoch, ktoré obsahujú aj rôzne kresby a opisy najhorších činov, bolo podľa vyšetrovateľov možné identifikovať viac ako 250 krstných mien zneužitých detí.

    Desaťročnú bezbrannú obeť opakovane znásilnil po operácii

    Jedna z obetí, ktorej meno polícia pred verejnosťou utajila, vyšetrovateľom priznala, že chirurg ju viackrát znásilnil krátko po operácii slepého čreva v nemocnici v Morbihane v regióne Bretónsko.

    Mala vtedy len desať rokov, bola internovaná sama na izbe a bez akejkoľvek možnosti sa brániť.

    Chirurgov právnik Thibault Kurzawa upozornil, že jeho klient priznal, že v denníkoch sú určité “mimoriadne žalostné a poľutovaniahodné pasáže”, mnohé z nich však majú byť iba opisy sexuálnych fantázií a nie záznam skutočných udalostí.

    Úrady chcú zozbierať čo najviac svedectiev 

    Obvinený chirurg je momentálne zadržiavaný vo väzení Des Saintes v meste Bordeaux, kde pobudne až do konania súdneho procesu, ktorý by sa mal konať na prelome rokov 2019-2020.

    Dovtedy chcú úrady zozbierať čo najviac svedectiev od jeho obetí. Le Scouarnec čelí obvineniam za činy znásilnenia a sexuálneho násilia, obnažovania sa a šírenia detských pornografických obrázkov.

     

    - Reklama -