Azda tí liberáli, čo nechcú mať deti kvôli planéte, raz vymrú. Konzervatívec Schmarcz sa pustil na tenký ľad

    0
    Zem (Autor: Archív)

    Spory medzi liberálmi a konzervatívcami sú podľa Schmarcza prirodzené, ale v poslednom čase má pocit, že na strane liberálov sa dnes najhlasnejšie vyjadrujú extrémisti. A s tými sa vraj nedá debatovať.

    „Keď chce konzervatívec pomôcť klíme, zasadí strom. Neomarxista vymyslí reguláciu. Konzervatívec využije silu kapitalizmu, aby mal dosť peňazí na prispôsobenie sa klimatickým zmenám a investície do ochrany životného prostredia. Ekokomunista pôjde do sprievodu s transparentom: Zmeňte systém, nie klímu. A bude vám tvrdiť, že keď budete dosť trpieť, zastavíte tým planetárne klimatické premeny (škoda, že to nevedeli mamuty, nemuseli vyhynúť). On totiž nechce ľuďom pomôcť, ide mu o to, aby ich mohol ovládať, riadiť ich a zničiť ich slobodu,“ varoval publicista v texte pre server Info.cz.

    Zelení progresivisti vraj okrem iného bránia výstavbe jadrových elektrární. Regulácií je dnes toľko, že sa prakticky nedá postaviť jadrová elektráreň s primeraným ziskom.

    Schmarcz má vraj pochopenie pre to, že liberáli považujú staré veci za zlé a chcú namiesto nich stavať nové veci. Konzervatívci radšej sledujú, ako z tradičných koreňov rastú osvedčené stavby, obrazne povedané.

    Ale pokiaľ chcú radikálni liberáli boriť aj také veci, ako je právny štát, sloboda a demokracia, ľudia sa ich začnú báť.

    „Viete, ono prirodzene konzervatívnych ľudí je v populácii celkom dosť. Hlavne mimo najväčších miest. A títo ľudia sa vás doslova boja. Tak veľmi, že mnohí z nich utekajú k extrémistom, populistom, národovcom a rôznym skupinám, ktoré pod falošnou zámienkou ochrany tradičných hodnôt, národa či ,normality‘ šíria nenávisť. Rovnako ako ich progresívni antipódi, ani nacionalisti nechcú ľuďom pomáhať, ale ovládať ich. Ono to tak chodí, že keď sa nejaký postoj hlása extrémne, ľudia nehľadajú oporu u toho, kto opačný názor hovorí umiernene, ale zase u extrémistu, podľa hesla ,na hrubé vrece hrubá záplata‘,“ pokračoval Schmarcz.

    Keď dnes niekto hovorí, že homosexuáli nemajú uzatvárať manželstvo, manželstvo je len zväzok medzi mužom a ženou, od liberálov sa vraj často dozvie, že je vlastne homofób. Lenže ním nie je, len zastáva konzervatívny postoj.

    „Často sa hovorí o liberálnom mainstreame. Ale vari my konzervatívci nie sme mainstream? Ľudia, ktorí sa starajú o prírodu, o svoju záhradku, triedia odpad a len chcú mať právo jazdiť autom, ktoré si môžu dovoliť kúpiť a nehanbiť sa za to pred tými s drahými elektromobilmi? Oni nie sú mainstream? Rodičia, ktorí sa drú, aby uživili a vychovali svoje deti, nič proti homosexuálom nemajú a priatelia sa s nimi, len si nemyslia, že manželstvo pre nich je dobrý nápad? Oni nie sú mainstream?“ napísal.

    „Muži, ktorí by nikdy ženu neudreli, ale nechápu, prečo spolu s týmto záväzkom (pre nich prirodzeným) zavádzať genderovú ideológiu, ktorá ruší mužskú a ženskú rolu v rodine? Oni nie sú mainstream? Ženy, ktoré si nenechajú od mužov skákať po hlave a nie sú to žiadne žienky domáce, ale ani asexuálky, ktoré by najradšej mužom navliekli zvieracie kazajky? Ony nie sú mainstream? Potom sa pýtam: čo si vy, Kefalín, predstavujete pod takým slovom mainstream?“ položil otázku.

    Zdôraznil tiež, že konzervatívci nehľadia na radikálnu pravicu ako na konzervatívcov, s ktorými sa dá hovoriť. Radikálov vnímajú ako národných socialistov, teda nacistov, teda ako skupinu, s ktorou rozhodne nie je dobré hovoriť. Hovoriť sa má s demokratmi, ktorí síce možno vidia svet liberálne, ale ctia základné princípy demokracie.

    Nakoniec vyjadril nádej, že extrémistickí liberáli jedného dňa vymrú, keď tvrdia, že nechcú mať deti, aby zachránili planétu, a s normálnymi liberálmi sa zase bude dať hovoriť.

    Celý komentár nájdete na webe Info.cz.

    - Reklama -