Viacerí liberáli sú proti, Sulík však už rozhodol: O toto mi ide

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

     “Mimoriadny Kongres SaS bol zvolaný do Zvolena na sobotu 7. septembra. Viac ako dve tretiny členov potvrdili svoju účasť. To, či sa na ňom zúčastnia členovia predsedníctva, ktorí nesúhlasia s voľbou nového predsedu, je otázka na nich,” reagoval Buček na medializované tvrdenia o výzve viacerých členov strany na zrušenie kongresu. Denník Sme upozornil na výzvu s tým, že ju Sulíkovi adresovala zhruba tretina členov strany vrátane členov predsedníctva.

    Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová už začiatkom augusta pre TASR povedala, že na kongres nepôjde, voliť predsedu nebude a nebude ani kandidovať.

    S kongresom nesúhlasia ani podpredsedovia strany Jana Kiššová a Ľubomír Galko, jeho zvolanie ich prekvapilo rovnako ako ďalších členov strany.

    Sulík tento mesiac v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk na otázku, či je o opodstatnenosti mimoriadneho konkresu presvedčený napriek tomu, že jeho zámeru viacerí členovia predsedníctva nerozumejú, reagoval, že “teraz je na to ideálny čas.”  “Strana pôjde do kampane a do volieb posilnená a zomknutá, o to mi ide,” vysvetlil šéf liberálov.

    Sulík v rozhovore pre náš portál o údajnom vnútornom napätí v strane SaS hovoriť nechcel.

    “Nebudem komentovať interné záležitosti, ale garantujem vám, že po mimoriadnom kongrese pôjde strana jednotne a zomknutá do parlamentných volieb,”  zdôraznil Sulík. Celý rozhovor s Richardom Sulíkom nájdete TU.

    Autor: TASR/ Redakcia

    - Reklama -