Štátna vlajka nie je hnedá ani dúhová. Boh chráň každého, kto by tam dal inú, varoval Danko

    0
    Slávnostné vztýčenie vlajky (Autor: TASR)

    Naša štátna vlajka nie je ani hnedá, ani dúhová

    “Naša štátna vlajka má tie najkrajšie farby: bielu, modrú a červenú. Tieto farby zosobňujú rovnosť, bratstvo a slobodu,” priblížil Danko. Podotkol, že vlajka nie je ani hnedá, ani dúhová. Vyzval občanov Slovenska bez ohľadu na národnosť, náboženské i politické presvedčenie, aby sa podieľali na budovaní štátu. Pripomenul tiež 75. výročie Slovenského národného povstania a 30. výročie udalostí z novembra 1989.

    Symbol všetkých Slovákov

    Štátna vlajka je podľa jeho slov symbolom všetkých Slovákov. Vyzdvihol dôležitosť budovania zdravého vlastenectva a národnej spolupatričnosti. “Nech Boh chráni každého, kto by na tento stožiar zavesil okrem slovenskej vlajky inú,” dodal Danko. Poďakoval sa všetkým darcom, ktorí na výstavbu stožiara prispeli financiami a tiež robotníkom, ktorí sa na stavbe podieľali.

    Financie

    Na výstavbu stožiara pred parlamentom vyzbierala Kancelária NR SR všetky potrebné financie na pokrytie prác spojených s výstavbou a inštaláciu stožiara so štátnou vlajkou. Štát tak za práce nezaplatí nič. Konečná suma nákladov je podľa vedúceho Kancelárie NR SR Daniela Guspana 58.043 eur bez DPH. Na stožiar podľa neho prispelo viac ako 100 prispievateľov a vyzbieralo sa okolo 60.000 eur.

     

    - Reklama -