Šafrovo fórum pritvrdzuje: Zeman musí byť zosadený

    0
    Na snímke český prezident Miloš Zeman. (Autor: TASR)

    „Prezident dlhodobo porušuje nielen ústavu, ale aj dobré mravy. Otázkou je, či za to môže jeho vek, zlý zdravotný stav, alebo len nepozná medze. V momente, keď ruský minister kultúry nazýva nášho starostu nacistom, musí sa prezident za Čecha postaviť. Len vlastizradca v takom momente pritakáva cudzej mocnosti. A presne to Miloš Zeman urobil,“ poznamenáva Besser pre server forum24.cz.

    „Ak sa totiž hlava štátu viditeľne správa ako žoldnier Ruska, namiesto toho, aby sa snažila upokojiť horúce hlavy, musia sa vyvodiť dôsledky,“ dodal a spomenul si na to, ako Zeman rozprával ruskému prezidentovi o vraždení novinárov. „Keď však súhlasí s označením starostu Prahy 6 za nacistu, už nemožno mlčať. Ostro ohradiť sa musí nielen minister zahraničia, ale predovšetkým premiér,“ pokračoval a vyzval poslancov, aby podporili ústavnú žalobu na prezidenta.

    „Aj keď posledný Zemanov výrok nie je súčasťou senátorského návrhu, je jedným z najhorších činov, ktoré prezident predviedol. V porovnaní s tým, že hlava štátu de facto nazve českého občana nacistom, sú prieťahy s vymenovaním ministra kultúry maličkosť,“ uzavrel.

    - Reklama -