FOTO Čaputová ocenila Sólymosovu prácu, obaja idú na summit o klíme

    0
    Čaputová a Sólymos (Autor: TASR)

    Ministra sa v tejto súvislosti Čaputová pýtala aj na prípravu nízkouhlíkovej stratégie ako podkladu národného energetického a klimatického plánu. “Na newyorskom samite chcem hovoriť o opatreniach, ktoré sa v kontexte uhlíkovej neutrality rozhodla SR prijať. Som rada, že Slovensko má takéto ambície a verím, že sa nám ich podarí naplniť,” povedal prezidentka.

    Na stretnutí s ministrom ocenila to, čo sa envirorezotu podarilo v predchádzajúcom období. “Máme dobrú stratégiu environmentálnej politiky do roku 2030, rovnako sa podarilo prijať dôležité právne normy – Lex Žitný ostrov i zákon o zálohovaní PET fliaš,” pripomenula.

    Medzi výzvy zaraďuje naďalej tému vymožiteľnosti práva v oblasti ochrany životného prostredia, taktiež ochranu lesov a správu národných parkov, progres musí nastať podľa nej i v environmentálnej výchove a vzdelávaní.

    Sólymos ocenil konštruktívnosť dialógu i význam, ktorý hlava štátu prisudzuje enviro témam. “MŽP našlo partnera tu, v Prezidentskom paláci,” povedal.

    “Problematika životného prostredia sa dostala do popredia aj na Slovensku, čo je pre našu budúcnosť veľmi dôležitý krok,” dodal. Sólymos verí, že prezentácia SR na klimatickom samite i kooperácia pri presadzovaní pozitívnych zmien v ochrane životného prostredia bude úspešná.

     

    - Reklama -