Súd bude o obvinenom v prípade vraždy Ernesta Valka rozhodovať v decembri

    0
    Ernest Valko (Autor: SITA)

     “V predmetnej veci návrhu GP SR na schválenie dohody o vine a treste bol určený termín neverejného zasadnutia senátu na 31. decembra. Pokiaľ na tomto neverejnom zasadnutí senát neodmietne návrh dohody o vine a treste, určí vo veci termín verejného zasadnutia na január – február roku 2020,” uviedol pre TASR v piatok (20. 9.) hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

    Jaroslav K. je v prípade vraždy prominentného advokáta Valka obvinený z lúpeže a nie zo samotnej vraždy.

    “Dohodu som uzavrel z toho dôvodu, že Jaroslav K. výraznou mierou pomohol orgánom činným v trestnom konaní pri objasnení vraždy Valka. Bez jeho pričinenia by nebolo došlo k objasneniu tohto skutku. Výpoveď Jaroslava K. sa potvrdila výsledkami vyšetrovacieho pokusu v dome Valka a následnými doplnenými znaleckými posudkami,” povedal pre TASR v júni Kandera.

    Obvinený Jaroslav K. označil za strelca Jozefa R., ten však vinu odmieta. Kandera Jaroslavovi K. navrhuje trest odňatia slobody na sedem rokov a dva mesiace.

    Odpykať by si ho mal v ústave so stredným stupňom stráženia. Jaroslava K. odsúdil v roku 2017 Okresný súd v Žiari nad Hronom za trestný čin lúpeže na trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov.

    Valko bol zavraždený vo svojom dome v Limbachu v roku 2010.

    Po viac než ôsmich rokoch policajti ukončili vyšetrovanie vraždy s návrhom na obžalobu dvoch páchateľov, 43-ročného Jozefa R. a 45-ročného Jaroslava K., ktorých motívom bolo podľa polície lúpiť vo Valkovom dome.

    Po Valkovom návrate mali do domu vniknúť a Jozef R. mal právnika streliť do hrudníka, čím mu mal spôsobiť smrteľné zranenie.

    - Reklama -