Zakladateľke miestnej odnože #MeToo musí odškodniť muža, rozhodol súd

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    O verdikte v ostro sledovanom procese informovala agentúra AFP. Mullerová na Twitteri Briona obviňovala z toho, že ju obťažoval oplzlými rečami na večierku.

    Okrem odškodnenia má zaplatiť aj 5000 eur za súdne trovy, vymazať zmienený príspevok a na Twitteri i v dvoch médiách uverejniť rozhodnutie súdu.

    Mullerovovej právny zástupca Francis Szpiner novinárom povedal, že jeho klientka sa voči verdiktu odvolá.

    Samotný Brion rozhodnutie súdu prijal s “istou mierou úľavy”, pričom podľa neho potvrdilo, že “Mullerovú nikdy neobťažoval”, povedal AFP jeho právny zástupca Nicolas Benoit.

    Mullerová, francúzska novinárka žijúca v USA, založila v októbri 2017 vo francúzštine hashtag #balancetonporc (odhaľ svoje prasa).

    Ten sa následne ujal ako francúzska reakcia na celosvetovú kampaň #MeToo, ktorú spustili obvinenia voči americkému producentovi Harveymu Weinsteinovi.

    V súvislosti s týmto hashtagom zverejnila Mullerová príspevok, v ktorom tvrdila, že Brion ju v roku 2012 v Cannes ponižoval sexuálnymi narážkami. Mal jej povedať: “Máte veľké prsia. Ste môj typ ženy. So mnou budete mať orgazmus po celú noc.”

    Brion, mediálny konzultant a bývalý šéf francúzskej televízie Equidia, uznal, že mal nevhodné poznámky a Mullerovej sa za ne nasledujúci deň ospravedlnil v textovej správe.

    Tvrdil však, že jej príspevok ho nesprávne vykreslil ako sexuálneho delikventa a zničil mu kariéru.

    - Reklama -