V aktuálnom rebríčku miliardárov sveta sú dvaja Slováci

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Celkovo disponuje 32 najbohatších Slovákov bohatstvom na odhadovanej úrovni 11,8 miliardy eur.

    “Nehovoríme o peniazoch uložených na účtoch v bankách. Drvivú väčšinu majetku tvoria podiely vo firmách, ktoré títo ľudia vlastnia,” vysvetlil šéfredaktor Forbes Slovensko Juraj Porubský.

    Po prvý raz v rebríčku nefiguruje bratislavský rodák Andrej Babiš. S majetkom 2,7 miliardy eur by stále kraľoval zoznamu najbohatších Slovákov.

    “Keďže ho ako českého premiéra globálny rebríček Miliardárov magazínu Forbes uvádza pod českou vlajkou, rozhodli sme sa, že bude zaradený len v rámci českého zoznamu,” vysvetlil Porubský.

    V prvej desiatke najbohatších Slovákov sa ešte nachádza spolumajiteľ ružomberského Mondi SCP Milan Fiľo, trojica zakladateľov antivírusovej spoločnosti Eset – Miroslav Trnka, Peter Paško a Rudolf Hrubý, ako aj Jozef a Patrik Tkáčovci z J&T Finance Group i partneri Tomáša Chreneka z Moravia Steelu.

    V rebríčku tento rok pribudli traja nováčikovia. Jedným z nich je Pavol Jakubec, spolumajiteľ I.D.C. Holding a spolumajiteľ vo výrobcovi Horaliek Štefan Kassay.

    Tretím je majiteľ najväčšej slovenskej stávkovej spoločností Niké Otto Berger s rodinou.

    Typickým zástupcom rebríčka je muž, päťdesiatnik, jeho majetok postupne rastie a tento rok dosahuje 370 miliónov eur. V aktuálnom rebríčku Forbes Miliardárov sveta sú v súčasnosti dvaja slovenskí zástupcovia, Ivan Chrenko a Jaroslav Haščák.

    - Reklama -