Dobrá správa. Platy porastú. Odborári podpísali kolektívnu zmluvu

    0
    Ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Mzda porastie o desať a dvadsať percent

    Kolektívna zmluva obsahuje podľa slov hovorkyne všetky dohodnuté podmienky v oblasti odmeňovania zamestnancov, ktoré boli výsledkom kolektívneho vyjednávania v máji roku 2019. Podarilo sa tak zvýšiť všetkým vodičom mzdy o desať percent a dielenským pracovníkom o 20 percent.

    Rozhodol rozhodca

    “DPB čakal na rozhodnutie rozhodcu, ktorého určilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Ten rozhodol, že oprávnené na kolektívne vyjednávanie, respektíve rokovanie na uzatvorenie kolektívnej zmluvy sú práve tri odborové organizácie – Základná organizácia Integrovaného odborového zväzu (ZO IOZ) pri DPB, Elektrické dráhy, technická infraštruktúra, ZO IOZ Divízia Autobusy pri DPB a odborová organizácia Bratislavský odborový zväz vodičov mestskej hromadnej dopravy – ktoré pôsobia pri DPB, a pre toto kolektívne vyjednávanie konajú v zhode,” vysvetlila Volfová.

    Odborová organizácia Autošofér – určená ako nekompetentná

    Štvrtá odborová organizácia Odbory Autošofér v DP Bratislava bola rozhodcom určená ako nekompetentná pre toto kolektívne vyjednávanie a uzatvorenie kolektívnej zmluvy, keďže nepreukázala reprezentatívny (dostatočný) počet členov odborovej organizácie. “Z toho dôvodu nemohla a nemôže samostatne vystupovať v procese kolektívneho vyjednávania a uzatvorenia kolektívnej zmluvy,” podotkla hovorkyňa. Kolektívna zmluva DPB na roky 2019 – 2023 spolu s jej prílohami je dostupná na webe dopravcu.

     

    - Reklama -