Zomrel Karel Gott. Mal 80 rokov

    0
    Karel Gott (Autor: Hans Štembera)

    Karel Gott zomrel v utorok (1.10.)  krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Napriek tomu, že statočne bojoval najprv s rakovinou a následne aj s akútnou leukémiou,zákerná diagnóza bola silnejšia.

    Odišiel spevák, ktorého obdivoval celý svet, ostala po ňom zdrvená vdova Ivana, dve malé dcérky Charlotte Ella a Nelly Sofia a staršie dcéry Dominika a Lucia.

    O úmrtí speváka informoval portál českého Blesku.

    “Vo veku 80 rokov zomrel v utorok krátko pred polnocou spevák Karel Gott. Zomrel doma v kruhu svojej rodiny, informovala dnes ČTK jeho hovorkyňa Aneta Stolzová,” informácia sa objavila o 10:13 hodine, píše Blesk.

    Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.

    Zápasil s viacerými zdravotnými problémami

    Gott so zákernou chorobou bojoval už skôr. V roku 2015 mu lekári oznámili, že trpí zhubnou rakovinu lymfatických uzlín, o niekoľko mesiacov neskôr informoval, že je zdravý.

    Zápasil sa však aj s ďalšími zdravotnými problémami vrátane zápalu pľúc, s ktorým bol hospitalizovaný aj koncom júla tohto roku.

    Ako jeden z mála prerazil aj v zahraničí

    Spevák za svoju dlhú kariéru získal celý rad ocenení. Stal sa legendou ankety Zlatý slávik, ktorú vyhral 42-krát, od roku 1963 mu víťazstvo ušlo len osemkrát.

    Gott ako jeden z mála českých umelcov prerazil aj v zahraničí, veľkej popularite sa teší najmä v Nemecku.

    Autor: Redakcia/TASR

    - Reklama -