Szijjártó v USA kritizoval zámer obnoviť vysielanie stanice Slobodná Európa

    0
    Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo (vľavo) a jeho maďarský rezortný kolega Péter Szijjártó (Autor: TASR)

    Internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság v tejto súvislosti v stredu pripomenulo, že vysielanie má obnoviť štátna United States Agency for Global Media. Zámerom rozhlasovej stanice je prinášať nezávislé spravodajstvo do krajín, v ktorých je iba čiastočná, alebo žiadna sloboda tlače.

    “V Maďarsku je úplná sloboda médií, všetky správy, ktoré tvrdia opak, sú falošné,” zdôraznil Szijjártó a dodal, že všetky médiá, ktoré majú vedúce postavenie na maďarskom trhu, sú voči vláde kritické.

    NPR v máji zverejnil analýzu maďarských médií a skonštatoval, že 90 percent tlače a ďalších mediálnych produktov je pod vplyvom maďarskej vlády.

    Heti Világgazdaság podotkol, že v rozhovore šéf maďarskej diplomacie nespomenul koncentráciu pravicových médií blízkych maďarskej vláde do neziskovej Nadácie stredoeurópskej tlače a médií (KESMA) a opomenul uviesť aj skutočnosť, že túto fúziu mediálnych podnikov nemohol preveriť ani protimonopolný úrad, pretože vládnym nariadením ju označili za krok národnostrategického významu.

     

    - Reklama -