Orbán posiela voličom list: Varuje pred prisťahovalcami

    0
    Viktor Orbán (Autor: kormany.hu)

    Premiérov list, ktorý obsahuje jeho fotografiu i vlastnoručný podpis, v utorok zverejnil na Facebooku Spolok ochrancov záujmov obyvateľov mesta Keszthely.

    Orbán v liste vyzýva voličov na účasť na voľbách a tvrdí, že vládny blok Fidesz-KDNP ponúka Maďarom výstavbu a rozvoj, pričom opozícia sa chce dostať do pozícií iba preto, aby bojovala proti vláde.

    Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán pricestoval v utorok do Miškovca v závere kampane pred nedeľňajšími komunálnymi voľbami.

    Podľa premiérovho príspevku na Facebooku tam chce podporiť kandidáta vládnej strany Fidesz na post primátora Miškovca Zoltána Alakszaiho.

    Premiérov hovorca Bertalan Havasi podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) ešte v auguste avizoval, že Orbán sa zapojí do predvolebnej kampane Fideszu.

    Podľa HVG je práve Miškovec jedným z mála miest, kde môže vyhrať opozícia. Doterajší primátor Ákos Kriza pre chorobu už nekandiduje a opozícia, na rozdiel od iných miest, jednotne podporuje kandidáta Pála Veresa – riaditeľa školy.

    Orbán sa do predvolebnej kampane zapája až v jej závere. Podľa informácií HVG ešte navštívi aj mesto Eger a veľa času mu nezostane, pretože v piatok sa v Paríži stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

    Voľby starostov, primátorov a poslancov miestnych i národnostných samospráv sa budú konať v nedeľu 13. októbra.

    - Reklama -