VIDEO Sulík: Lozil by som po kanáloch, keby na tom bola len štipka pravdy

    0
    Na snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík (vpravo) odpovedá na otázky novinárov po skončení nominačného kongresu SaS v Jasnej 5. októbra 2019. (Autor: TASR)

    Vyhlásil to v súvislosti s nahrávkou rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočner. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila.

    “Špeciálny prokurátor pán Kováčik má zo zákona možnosť nariadiť väzbu pre Dobroslava Trnku, vyzývam ho tak urobiť. Toto nemôže ostať bez povšimnutia,” povedal Sulík na pondelkovej tlačovej konferencii.

    Podľa šéfa SaS sa Trnka v priamom prenose priznal, že konal v rozpore zo zákonom, “že si nechal ukladať peniaze za to, že robil rozhodnutia, ktoré nikdy robiť nemal”.

    “Vo fungujúcej krajine by najneskôr v týchto chvíľach zasahovalo zásahové komando a odviedli by Dobroslava Trnku v putách do cely predbežného zadržania,” povedal Sulík s tým, že nerozumie, prečo sa tak nedeje a prečo sa tak nestalo za posledný mesiac.

    Na sociálnej sieti Sulík dnes napísal: “Mám taký sen.” A zdieľal nasledujúcu myšlienku:

    Sulík na tlačovej konferencii tiež odpovedal novinárom, že nezobral peniaze od Mariana Kočnera ani Haščáka za hlasy pri voľbe generálneho prokurátora v Národnej rade SR v roku 2010.

    “Nestál by som tu, lozil by som po kanáloch, keby na tom bola len štipka pravdy. Určite nie, definitívne vylučujem,” povedal.

    Zverejnený rozhovor medzi Marianom Kočnerm a Trnkom sa mal týkať aj kupovania poslancov parlamentu, keď sa mal stať Trnka generálnym prokurátorom.

    Denník N informoval o tom, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian Kočner.

    Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila.

    Podľa Denníka N Marian Kočner vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí. Haščák sa dištancuje od všetkých “domnelých aktivít”, s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.

     

    - Reklama -