Je za tým režisérka Piussi? Súd zrušil povolenie na zvukový prenos z pojednávania s Kočnerom

    0
    Na archívnej snímke 24. júna 2017 pózuje slovenská režisérka Zuzana Piussi s ocenením Za kamerou, ktoré jej udelila odborná porota na Medzinárodnom filmovom festivale Park Film Fest v Trenčianskych Tepliciach. (Autor: TASR)

    Senát svoje rozhodnutie neodôvodnil.

    V posledných dňoch mal však premiéru dokumentárny film režisérky Zuzany Piussi, v ktorom boli odvysielané zábery z pojednávania televíznych zmeniek napriek zákazu pojednávanie natáčať a opakovaným výzvam senátu na vypnutie kamier.

    Pojednávanie vo veciach falšovania zmeniek TV Markíza bude pokračovať 17. októbra v Ústave na výkon väzby Bratislava. Súd na pojednávanie 28. októbra predvolal aj bývalú spoločníčku Pavla Ruska Sylviu Klaus-Volzovú, ktorej vraždu si mal Pavol Rusko údajne objednať u Mikuláša Černáka.

    Vypovedať má prísť aj podnikateľ Milan Fiľo a taktiež exmanželka obžalovaného Pavla Rusko Viera Rusková.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Ághom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky.

    Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

    - Reklama -