Polícia pri nahrávke Kočnera a Trnku nepochybila, myslí si parlamentný výbor

    0
    Na snímke predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko (SNS) počas tlačovej konferencie 17. októbra 2019 v Bratislave (Autor: TASR)

    “Na utajovanom výbore sme dostali podrobnú informáciu o celom procese, ktorý polícia vykonávala s touto nahrávkou, aj o niektorých veciach týkajúcich sa spôsobu vyšetrovania,” skonštatoval Hrnko. Podľa jeho slov členovia výboru jednohlasne prijali uznesenie, že polícia nepochybila, konala podľa princípov vyšetrovania a nedochádzalo k zdržiavaniu vyšetrovania.

    Doplnil, že ak dochádzalo pri vyšetrovaní ku zdržaniam, bolo to spôsobené komunikáciou s prokuratúrou pri zbavovaní mlčanlivosti osôb z nahrávky. Policajný prezident sa mal vyjadriť aj k medializácii prípadu, negatívne informácie o polícii a spôsobe jej konania vraj nemusia podporovať morálku a stabilitu v policajnom zbore. Hrnko zdôraznil, že nahrávka bola získaná nelegálnym spôsobom a je potrebné ju verifikovať z iných zdrojov.

    Galko skonštatoval, že vo výbore dostali informácie nad rámec očakávaní. “Ak by som niečo mal kritizovať, zaskočila ma informácia o prokuratúre. Mohla vo viacerých krokoch konať rýchlejšie,” podotkol. Verí však, že v dohľadnej dobe bude vidieť výsledky a že bude polícia o nich informovať.

    Denník N začiatkom týždňa informoval, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru Trnku s Marianom K. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian K. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila. Podľa Denníka N Marian K. vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí.

    Haščák sa dištancuje od všetkých “domnelých aktivít”, s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.

     

    - Reklama -