VIDEO Pán Gorila. Takto nazval Beblavého liberál Klus

    0
    Na kombosnímke zľava Martin Klus a Miroslav Beblavý (Autor: TASR/PL.sk)

    Obnoviť vieru ľudí v to, že žijú v právnom štáte, je hlavná výzva pre túto aj pre akúkoľvek budúcu vládu, povedal podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz.

    Ľudia podľa neho vnímajú rôzne kauzy a istí politici či sudcovia sa správajú nekalo, no nie je dobré to zovšeobecňovať.

    Materiály z kauzy Threema by podľa neho bolo vhodnejšie zverejniť naraz a postupné zverejňovanie neustále podkopáva dôveru ľudí v štát.

    Klus: Nie je jedno, či bol Fico v konšpiračnom byte

    Podpredseda Národnej rady SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Martin Klus poukázal, že zverejnenie Gorily trvalo prinajmenšom osem rokov. Nie je podľa neho jedno, či bol šéf Smeru-SD Robert Fico v konšpiračnom byte.

    Liberál Klus počas televíznej debaty v živom vysielaní v jednej chvíli nazval Beblavého ako “pán Gorila”, vzápätí sa však jedným dychom lídrovi strany Spolu s úsmevom ospravedlnil.

    Na tento moment upozornila na sociálnej sieti statirická stránka Zomri:

    Ravasz tvrdí, že pokrok v justícii počas pôsobenia ministrov spravodlivosti Lucie Žitňanskej a Gábora Gála (obaja Most-Híd) uznávajú aj tí, ktorí stranu kritizujú v iných oblastiach.

    Ľudia podľa neho občas volajú po razantných krokoch a výsledkoch, ale dôležitejšie sú postupné zmeny, ktoré podľa neho strana urobila v oblasti justície, polície či výberu ústavných sudcov, a ukázalo sa, že boli správne.

    Most-Híd ani Béla Bugár podľa neho nemajú žiadne prepojenia s kauzou Gorila. Zodpovednosť za obsah Gorily necíti ani poslanec NR SR a líder strany Spolu–OD Miroslav Beblavý, ktorý bol v tom čase v strane SDKÚ, dlhodobo spájanej s kauzou.

    „Keď bol v roku 2011 pred parlamentnými voľbami zverejnený prepis Gorily, ešte nič nebolo jasné, a báli sme sa, že ide o nejakú manipuláciu,“ tvrdí Beblavý.

    Beblavý: Strata nádeje pomáha Haščákovi a jeho figúrkam

    Beblavý na svoje vystúpenie v televíznom štúdiu upriamil pozornosť aj na sociálnej sieti, pričom podčiakol, že jeho najdôležitejším posolstvom, ktoré vo verejnoprrávnej televízii odznelo je, že “najväčším nepriateľom nie je Smer, ale beznádej.”

    “Toto som dnes povedal v diskusii v televízii. Je to pre mňa najdôležitejšia vec nielen volieb, ale hlavne budúcnosti Slovenska,” spresnil vo svojom dnešnom statuse Beblavý. Svoje mšlienky následne rozviedol.

    “Vďaka Kočnerovrej Threeme a Gorile sa o Slovensku dozvedáme hrozné veci. Aj preto si väčšina ľudí želá zmenu. Ale mnohí prestávajú veriť, že je vôbec možná. Sú sklamaní, znechutení, boja sa veriť komukoľvek, kto sľubuje zlepšenie,” vysvetľuje ďalej nezaradený parlamentný poslanec.

    “Strata nádeje pomáha Haščákovi a jeho figúrkam, ale našu krajinu postupne ničí. Toto nesmieme dovoliť. Preto som v RTVS dnes povedal, že našim najväčším nepriateľom nie je Smer, ale beznádej. Základnou úlohou politikov zmeny je dať ľuďom a celému Slovensku nádej, že sa to skončí dobre. Bude to tažké, bude to nechutné, pretože mafia a oligarchia bojuje o život. Preto musíme ponúkať riešenia, spájať sa a ukazovať, že zmena k lepšiemu je možná. Toto je naša povinnosť,” dodáva líder strany Spolu.

    Autor: TASR/Redakcia

     

    - Reklama -