On nie je hlupák. Slová o Donaldovi Trumpovi narazili: Cenzúra?

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Americká spoločnosť je rozdelená, spoločenská priepasť je podľa Dušana Neumanna taká hlboká, že to pripomína studenú vojnu. Tá sa však podľa publicistu na horúcu občiansku vojnu nezmení.

    „Budem reagovať cynicky, ale asi sa to inak nedá: myslím si, že k horúcej vojne nedôjde, a to z niekoľkých dôvodov,“ uviedol.

    „Po prvé, všetky ozbrojené sily, to znamená aj prostí vojaci, národní gardisti, zo 70 percent stoja za touto vládou, pretože nikto iný pre amerických vojenských veteránov za posledných 30 rokov neurobil viac ako Donald Trump. To sa tu tiež nepíše. Trump berie jeden dolár ročne prezidentského platu a zvyšok, teda 399 999 dolárov, venuje na veteránske záležitosti vrátane obnovy vojenských cintorínov a podobných vecí,“ konštatoval publicista na serveri kupredudominulosti.cz.

    „Skutočne nie je žiadny hlupák, len sa ako hlupák vyjadruje. To sú veci, ktoré sa veľmi nepublikujú. Je v ozbrojených silách veľmi populárny a ozbrojené sily predsa len majú v Amerike inú reputáciu, ako majú tu,“ pokračoval.

    „A druhá vec je, a tá je tiež celkom cynická, že progresivisti vystupujú hlavne proti druhému dodatku, pretože si hovoria: ,Dnes nikto nepotrebuje žiadne zbrane.‘ Sú zarytými pacifistami, takže nevedia strieľať a nie sú ozbrojení, zatiaľ čo my konzervatívci sme ozbrojení po zuby a máme dosť munície. Takže keby k niečomu došlo, tak… Ale myslím, že toto povedať, je to odo mňa len šprajc,“ doplnil Neumann.

    Pár slov vyslovil tiež na adresu Ruska. Debata o tom, či Rusi ovplyvnili americké prezidentské voľby, je podľa Neumanna prehnaná. Súčasne však konštatoval, že všetci jeho ruskí priatelia, ktorí žijú v Amerike, hovoria jasne, že každý, kto má mozog, už z Ruska odišiel.

    Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin vraj dobre vedia, že prípadný konflikt medzi oboma krajinami by bol úplne zničujúci. A Neumann nepochybuje, že sa podľa toho tiež zariadia.

    Vladimir Putin

    Vladimir Putin  Zdroj: TASR

    Jeho pozornosti neunikla ani politická korektnosť. V Spojených štátoch už to došlo tak ďaleko, že človeka vraj z času na čas vyhodia z pracovného miesta, lebo si dovolil vysloviť názor. A to podľa neho ešte nie je nič oproti tomu, čo sa deje vo Veľkej Británii.

    „Musím povedať, že v Európe to je ešte horšie. Príklady z Veľkej Británie, keď sa odstraňujú sochy bielych fúzatých mužov, to už je úplne na hlavu,“ zdôraznil.

    Ako sa neskôr ukázalo, problémy so zverejnením názoru mala aj publicistka Martina Kociánová. Keď chcela na rozhovor s pánom Dušanom Neumannom upútať pozornosť na sociálnej sieti Facebook, zistila, že to nejde. A jedno z možných vysvetlení, prečo to nebolo možné, ju prekvapilo.

    „Toto je ďalší článok, ktorý Facebook nedovolil relácii Kupředu do minulosti propagovať. Na tomto poli máme už bohaté skúsenosti, napíšte mi tie vaše,“ vyzvala.

    „Už sa mi ozval jeden kamarát, ktorý hovoril, že dostali ,stopku‘, keď dali inzerát: Orchester hľadá trumpetistu… Prečo majú dištanc, trochu nechápali a napadlo im, že to možno bude preto, že nenapísali ,trumpetistku‘ (tak ďaleko už sme), ale vysvetlenie bolo oveľa jednoduchšie… Trumpetista sa začína na rovnakú slabiku ako americký prezident!!! A tak budú musieť orchestre vypisovať inzeráty len na hobojistov či klarinety. Kým si to v USA nevyriešia, tak majú trumpety smolu…“ napísala Martina Kociánová.

    Zdroj: Facebook/Martina Kociánová

    - Reklama -