Markíza mení majiteľa. Sledujeme predovšetkým cieľ doplniť náš telekomunikačný biznis, vysvetľuje nový vlastník televízie

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Podmienkou dokončenia transakcie je podľa PPF získanie súhlasu akcionárov spoločnosti CME, Európskej komisie a národných regulátorov v niektorých z krajín, kde CME pôsobí.

     Česká skupina tvrdí, že motívom je rozvíjanie biznisu

    “Nákupom spoločnosti CME, respektíve jej mediálnych aktivít v piatich európskych krajinách, sledujeme predovšetkým cieľ doplniť náš telekomunikačný biznis v strednej a východnej Európe,” vyhlásil Kellner.

    Tvrdí, že chcú využiť synergie medzi tvorbou mediálneho obsahu a jeho distribúciou. “Našim motívom je teda predovšetkým rozvíjanie telekomunikačného a mediálneho biznisu,” deklaruje.

    CME považuje za dobre fungujúcu spoločnosť a po jej prevzatí neplánuje PPF žiadne “unáhlené zásahy” do jej fungovania. “Financovanie transakcie vo výške 1,150 miliardy eur bolo upísané bankami BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale a UniCredit,” spresnila PPF.

    CME: Transakcia je tým správnym a uspokojujúcim vyústením

    Predseda predstavenstva CME John Billock uviedol, že špeciálny výbor predstavenstva spolu s poradcami vykonal rozsiahly prieskum alternatív, ktorý zahŕňal rokovania s významným počtom možných strategických partnerov a finančných skupín.

    “Toto oznámenie dnes opätovne potvrdzuje náš záväzok priniesť hodnotu všetkým akcionárom,” vyhlásil.

    Výkonní riaditelia CME Michael Del Nin a Christoph Mainusch povedali, že táto transakcia je pre ich akcionárov “tým správnym a uspokojujúcim vyústením” jedného z najúspešnejších obratov v podnikaní poprednej mediálnej spoločnosti v rámci nedávnej doby.

    “Teší nás, že skupina PPF so silnými výsledkami ako prevádzkovateľa podnikateľských aktivít v mnohých odvetviach zdieľa náš pohľad na dôležitosť lokálneho obsahu a jeho schopnosť prilákať k televíznym obrazovkám veľké množstvo divákov,” skonštatovali.

    Akvizícia bude dokončená okolo polovice roku 2020

    Túto dohodu jednomyseľne schválila správna rada CME na odporúčanie osobitného výboru rady. Najväčší akcionár CME, AT&T Inc., súhlasil, že bude hlasovať za túto transakciu.

    Očakáva sa, že akvizícia bude dokončená okolo polovice roku 2020, pod podmienkou schválenia regulačnými orgánmi a splnenia bežných podmienok uzatvárania. Realizácia transakcie nepodlieha žiadnym podmienkam financovania.

    Česi vlastnia aktíva vo výške viac ako 45 miliárd eur

    Skupina PPF investuje do radu odvetví od finančných služieb cez telekomunikácie, biotechnológie, nehnuteľnosti až po strojárstvo. PPF pôsobí v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Skupina vlastní aktíva vo výške viac ako 45 miliárd eur.

    CME pôsobí v oblasti médií a zábavného priemyslu. Patrí k predným spoločnostiam v tomto odbore v piatich krajinách strednej a východnej Európy s celkovou populáciou 45 miliónov ľudí.

    CME vysiela prostredníctvom 30 televíznych staníc v Bulharsku, Česku, Rumunsku, na Slovensku a v Slovinsku.

    - Reklama -