Odhryznuté ucho pri potýčke v Hongkongu

    0
    Demonštranti reagujú pri zásahu slzotvorným plynom z policajnej stanice v Hongkongu. (Autor: TASR)

    Útočník podľa svedkov hovoril mandarínskou čínštinou používanou v pevninskej Číne. Pred nákupným centrom sa pohádal so svojimi príbuznými o politike, pričom vytiahol nôž.

    Medzi zranenými je aj prodemokratický člen hongkonskej rady, ktorý sa ho pokúsil spacifikovať. Útočník s ním chvíľu zápasil a pritom mu odhryzol kus ucha.

    Útočiaceho muža následne fyzicky napadol rozhnevaný dav zhromaždený v nákupnom centre. Polícia agentúru AFP bez ďalších podrobností informovala, že v súvislosti s incidentom zadržala tri osoby.

    Denník South China Morning Post zverejnil aj video zachytávajúce potýčku.

    Pred incidentom zasahovala v nákupnom centre Cityplaza polícia proti účastníkom prodemokratickej demonštrácie, ale v čase útoku tam nebola.

    V nedeľu sa vo viacerých hongkonských nákupných centrách konali prodemokratické zhromaždenia, ktorých účastníci sa obávajú, že osobitný štatút mesta bude oslabený v dôsledku tesnejších väzieb na Čínu.

    Tieto protesty však neboli také rozsiahle a násilné ako v sobotu, keď demonštranti okrem iného poškodili sídlo čínskej štátnej tlačovej agentúry Sinchua a zdemolovali prevádzku spoločnosti Starbucks.

    - Reklama -