Bude miliardár kandidovať za prezidenta? Možnosti sú otvorené

    0
    Americký miliardár a bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg. Foto: SITA

    Bloomberg sa obáva, že v súčasnosti nie je v demokratickom tábore nikto, kto môže vo voľbách poraziť prezidenta Donalda Trumpa, uviedol poradca Howard Wolfson.

    Bloomberg (77), podľa časopisu Forbes deviaty najbohatší muž v USA, v marci pôvodne tvrdil, že namiesto kandidatúry chce svoju energiu a značné finančné zdroje venovať úsiliu zameranému na porážku súčasného republikánskeho prezidenta Trumpa, ako aj na boj so zmenami klímy a násilím páchaným strelnými zbraňami.

    Bloomberg investoval viac ako 100 miliónov dolárov na pomoc demokratom už v kongresových voľbách v roku 2018, pripomenul Wolfson.

    “Teraz musíme dokončiť prácu a zabezpečiť, aby bol Trump porazený,” pokračoval Wolfson s tým, že podnikateľa čoraz viac znepokojuje “súčasné pole demokratických kandidátov”. Dodal, že Bloomberg by kandidoval ako starosta New Yorku, podnikateľ a filantrop.

    Agentúra DPA pripomenula, že prípadná Bloombergova kandidatúra by ohrozila všetkých popredných demokratických kandidátov, najmä však bývalého viceprezidenta Joea Bidena.

     

    - Reklama -