VIDEO Farmársku stranu povedie Oravec. Cieľom je parlament

    0
    František Oravec (Autor: TASR)

    Cieľom strany je dostať sa do parlamentu a byť „silným hlasom regiónov v Bratislave“. Svoj ekologický, hospodársky a regionálny program plánujú predstaviť v najbližších mesiacoch.

    Ako Oravec povedal, po celom Slovensku budú zbierať podnety a požiadavky, ktoré sa pretavia do programu. Zdôraznil, že strana je postavená na troch silných princípoch, najdôležitejším je podľa neho ten regionálny, ďalším je hospodárstvo.

    „30 rokov po nežnej revolúcii zisťujeme, že demokracia sa premenila za svojvoľnosť. Samotné ministerstvá nedodržiavajú zákony, vládne nám korupcia, ktorá je cholerou v tomto štáte. Čierne peniaze tečú preč obrovským tokom v krajine, úzke skupiny drancujú hospodárstvo. Toto je dôvod, prečo dôchodcovia nemajú na lieky, pracujúci na dôstojný život, a toto je aj dôvodom, prečo sme vznikli,“ povedal Oravec po svojom zvolení za lídra strany.

    „Budeme podporovať malých miestnych a stredných podnikateľov. Investičné stimuly sa budeme snažiť prerozdeľovať hlavne im, pretože vo vyspelých krajinách Európskej únie (EÚ) je malý a stredný podnikateľ hlavný ťahúň ekonomiky,“ vysvetlil.

    Tretí najsilnejší atribút strany je podľa jeho slov ekologický, ktorý zahŕňa ochranu vody, pôdy, lesa a vzduchu.

    „Táto strana nie je iba pre poľnohospodárov, ale pre všetky segmenty hospodárstva na Slovensku, tak výrobné, ako aj nevýrobné,“ uzavrel s tým, že chcú hájiť aj záujmy roľníkov a vlastníkov pôdy.

    Strana Máme toho dosť! už pri svojom vzniku avizovala, že chce smerovať k silným regiónom a vidieku. Nespokojní farmári vtedy pripomenuli, že ich protesty nepomáhali, a preto sa rozhodli ísť do politiky.

    - Reklama -