VIDEO Hlina prirovnal Kisku k Harabinovi. A takto to vysvetlil

    0
    Na snímke zľava predseda strany Za ľudí Andrej Kiska a predseda KDH Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Hlina vníma Kiskovu argumentáciu ako spôsob nájsť vinníka zodpovedného za to, že k spojeniu časti opozície nedôjde.

    “Prosil som pána Kisku, aby KDH do týchto hier nevťahoval, škoda, že sa mu to nedarí,” uviedol Hlina, ktorý zopakoval, že kresťanskí demokrati sú za spájanie politických strán, pri ktorých to dáva politologickú logiku.

    Šéf KDH vo svojom statuse tvrdí: Kiska vie, že doba očakáva veľké činy.

    “Doba očakáva spájanie spojiteľného. Kiska sa však nechce spájať s nikým a už vôbec nie s ďalšími piatimi stranami ako to navrhuje v ´Bloku zmeny´. Na dôvody sa treba spýtať jeho. Dnes odôvodňoval svoje rozhodnutie rovnakým spôsobom, ako Harabin v jednom svojom bláznivom videu pred pár dňami odôvodňoval jeho nespájanie sa s Kotlebom,” píše v statuse.

    Hlina neschopnosť koalície sa dohodnúť vníma negatívne. “Je to škoda pre Slovensko, že nedôjde k spojeniu časti opozície. KDH podporuje, víta spájanie niektorých politických strán. Nech sa spoja tí, ktorých voliči to väčšinovo očakávajú. Ak sa nespoja, tak sa nespoja, bude to škoda a budeme to rešpektovať. Len, prosím Vás, vynechajte z týchto hier KDH,” uzatvára Hlina.

    Kiska o KDH po štvrtkovej tlačovke na facebooku napísal: “Mám veľkú obavu, že ak by KDH zostalo mimo Bloku zmeny, do parlamentu by sa nedostalo. V prieskumoch má KDH vždy viac hlasov, ako vo voľbách. Dnes je tesne nad 5 percent.”

    Lídri opozičných strán sa vo štvrtok na spoločnej koalícii nedohodli. Mimoparlamentná strana Za ľudí pôjde do parlamentných volieb 2020 samostatne, nebude vytvárať žiadnu koalíciu.

    Predseda strany Andrej Kiska krok zdôvodnil tým, že sa nezrealizovala predstava jeho strany o veľkej koalícii, v ktorej by sa spojili všetky opozičné demokratické subjekty.

    Samostatne pôjde do volieb aj SaS. Podľa jej lídra nemajú liberáli obavy, že by sa do parlamentu nedostali. Odmietnutie veľkej predvolebnej koalície podľa predsedu SaS nezhoršilo vzťahy medzi stranami.

    Autor: TASR/ redakcia

     

    - Reklama -