VIDEO Česká TOP 09 má novú šéfku: Métou je pripojenie k eurozóne, vyhlásila Adamová

    0
    Markéta Pekarová Adamová (Autor: facebook.com/top09cz)

    Pekarová Adamová v príhovore kritizovala Českú republiku za to, že prešľapuje na mieste a prestala si klásť vyššie méty a ciele.

    “Touto métou je pripojenie k eurozóne. Euro je ďalším stupňom bezpečnosti a integrácie pri rôznych snahách zaviesť ČR opäť niekam na východ,” apelovala. Tiež povedala, že chce do strany nalákať mladú generáciu.

    Úloha TOP 09 je podľa Pekarovej Adamovej pretaviť energiu z protivládnych demonštrácií na Letnej do výsledkov volieb. Hlavné témy TOP 09 vidí v kvalitnom vzdelávaní, ochrane životného prostredia či dostupnosti bývania.

    Czernin, ktorého Pekarová Adamová porazila, sa podľa spravodajského servera iDNES.cz stal prvým podpredsedom strany, keďže pri voľbe nemal súpera. Strana Pekarovej Adamovej je tak teraz jedinou v parlamente, na ktorej čele je žena.

    Snem TOP 09 sa začal už v sobotu. S prejavom vystúpil končiaci predseda Jiří Pospíšil, ako aj čestný predseda a zakladateľ strany Karel Schwarzenberg, ktorý poprial novému šéfovi strany šťastie, dodala webová stránka Novinky.cz.

    - Reklama -