Do Vietnamu priviezli 16 tiel a sedem urien. Ide o posledné pozostatky obetí pašerákov

    0
    Zamestnanci letiska nakladajú rakvu do sanitky. (Autor: TASR)

    Fotografie oficiálnej Vietnamskej tlačovej agentúry (VNA) zachytávali letisko v hlavnom meste Hanoj a pristátie lietadla z Londýna, ktorým priviezli 16 tiel a sedem urien.

    Potom pozostatky v hmlistom ráne naložili do sanitiek a tie sa vydali na cestu do rodných miest obetí vo viacerých provinciách v severnom a strednom Vietname, kde sa už príbuzní pripravovali na ich prevzatie.

    Telá migrantov našli 23. októbra v návese kamióna v anglickom meste Grays, východne od Londýna. Polícia uviedla, že obete boli vo veku 15 až 44 rokov. Hoci oficiálne príčina smrti ešte nebola stanovená, okolnosti ukazujú na udusenie.

    Podľa predpokladov polície 31 mužov a osem žien zaplatilo pašerákom ľudí za utajený prevoz do Anglicka. V Spojenom kráľovstve a vo Vietname už zatkli niekoľko podozrivých.

    Prvých 16 tiel odovzdali rodinám vo Vietname v stredu 27. novembra a nasledujúci deň sa konali pohreby.

    Chudobné dediny, z ktorých obete pochádzali, sa ekonomický rozvoj Vietnamu nedotkol. Z pokroku sa tešia predovšetkým mestské centrá ako Hočiminovo Mesto a Hanoj. Mnohí vidiečania preto podstupujú riskantné cesty do zahraničia, kde hľadajú lepší život.

     

    - Reklama -