Sme s tebou, Prešov. Politici vyjadrili spolupatričnosť obetiam výbuchu

    0
    Na snímke záchranárske zložky pri zásahu v horiacom bytovom dome v Prešove 6. decembra 2019. (Autor: TASR)

     

     

    “Rodinám, ktoré prišli o svojich blízkych, domov, ale aj zasahujúcim záchranným zložkám prajeme veľa sily v tejto ťažkej situácii,” uviedol na sociálnej sieti vládny Most-Híd.

    Udalosť považuje za strašnú aj poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha. “Nemám slov. Držme palce záchranárom. (…) Sme s tebou, Prešov,” uviedol.

    K nešťastiu sa vyjadril aj exprezident a predseda neparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska. “Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým a požiadať vládu, aby v maximálnej miere pomohla všetkým, ktorých výbuch akokoľvek zasiahol,” napísal.

     

    Spolupatričnosť rodinám z bytového domu vyjadril aj predseda Sme rodina Boris Kollár. “Tu sa musí zomknúť nielen mesto Prešov, ale celý národ. Úprimnú sústrasť rodinám pozostalých,” napísal.

    “Situácia v Prešove je skľučujúca. Veľmi na vás všetkých myslíme a prajeme veľa síl a odvahy,” reagovala na sociálnej sieti europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová.

    V myšlienkach so všetkými, ktorých sa tragédia dotkla, je aj hnutie OĽaNO.

    Úprimnú sústrasť pozostalým rodinám a veľa síl všetkým záchranným zložkám prostredníctvom sociálnej siete zaželala aj členka neparlamentnej Demokratickej strany Natália Blahová. “Je mi to veľmi ľúto,” dodala.

    R.I.P. do PO, napísal na sociálnej sieti predseda KDH Alojz Hlina.

    Výbuch v bytovom dome v Prešove si vyžiadal najmenej päť mŕtvych. Plyn mal vybuchnúť v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke pred 12.15 h.

    Aj ĽSNS vyjadrila hlbokú sústrasť rodinám obetí tragédie. “Sme s každým, koho sa táto udalosť akokoľvek dotkla,” povedal hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica.

    - Reklama -