Obžalovaný šéfredaktor časopisu Zem a Vek: Stojím si za všetkým, čo som napísal

    0
    Na snímke Tibor Eliot Rostas (Autor: TASR)

    „Stojím si za všetkým, čo som v článku napísal,“ uviedol počas prestávky obžalovaný, ktorý odmieta, že by niekoho navádzal na násilie.

    „Každý máme právo na to, aby sme vyjadrovali svoje postoje a myšlienky a každý máme právo na to, aby sme hovorili to, čo si myslíme,“ uviedol na svoju obhajobu obžalovaný. Ten dodal, že nebol v prípravnom konaní vypočutý.

    „On urobil esej, v ktorej čerpal z historických prameňov,“ vysvetľoval jeho obhajca Ľubomír Hlbočan, ktorý neplánuje súdu navrhnúť predvolať na pojednávanie žiadnych svedkov.

    Podľa obžaloby v máji 2017 zverejnil Tibor Eliot R. v časopise článok s názvom Klin židov medzi Slovanmi, v ktorom uviedol citácie údajných myšlienok rôznych osobností slovenskej histórie, v ktorých vyjadrovali negatívne postoje k židovskej komunite.

    Podľa prokuratúry tým Tibor Eliot R. uvádzal do obehu a rozširoval extrémistické materiály a spáchal taký čin verejne.

    Ďalej verejne hanobil skupinu osôb pre ich skutočnú alebo domnelú príslušnosť k niektorej rase, národu alebo pre ich náboženské vyznanie.

    Zároveň verejne podnecoval k nenávisti voči skupine osôb pre ich skutočnú alebo domnelú príslušnosť k niektorej rase, národu a náboženské vyznanie.

     

    - Reklama -