Nemocnica v Ostrave otvorila ambulanciu, kde sa strieľalo

    0
    Na snímke policajti stoja pred Fakultnou nemocnicou Ostrava po streľbe 10. decembra 2019. Šesť mŕtvych si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v utorok ráno (Autor: TASR)

    “Kondolenčnú knihu máme dole pri vstupe. Pred budovou polikliniky sú pietne miesta, kam ľudia prichádzajú zapaľovať sviečky,” uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Petlachová. Na mieste streľby tragédiu nič nepripomína.

    Lekári sa naďalej starajú o troch zranených, dvaja muži sú mimo ohrozenia života. V kritickom stave zostáva žena, ktorú útočník zasiahol do hlavy. V stredu nemocnica oznámila, že jej stav sa zhoršil, čo sa podľa hovorkyne nezmenilo.

    K útoku na traumatológii v Ostrave došlo v utorok okolo 07.15 h, policajti na miesto prišli tri minúty po tom, čo sa o streľbe dozvedeli. Útočník stihol odísť, než dorazila prvá hliadka. Páchateľ si strelil do hlavy, keď polícia vypátrala jeho auto.

    Český premiér Andrej Babiš oznámil, že celoštátne uctenie si pamiatky šiestich obetí streľby v ostravskej nemocnici sa uskutoční 17. decembra. Formálne nepôjde o štátny smútok.

    - Reklama -