Fico o obvinení: Prokurátor je človek blízko kaviarne a Sorosovi. Obvinenie ma uráža

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Prokurátor je blízko kaviarne

    „Dal som si preveriť informácie, ktoré zverejnil o tomto prokurátorovi Ľuboš Blaha. Tie informácie sú absolútne pravdivé. Je to človek blízko kaviarne, Sorosovovi a Open Society Fund,“ uviedol Fico. Doplnil, že po chodbách ÚŠP chodia prokurátori, ktorí vykrikujú, že treba Fica zatvoriť a to bez ohľadu za čo.

    Obvinenie ma uráža

    Sťažnosť voči svojmu obvineniu podal podľa vlastných slov v rovnaký deň, ako mu bolo doručené. Avizoval tiež, že bude namietať zaujatosť prokurátora a doplnil, že ho obvinenie uráža. „Ak niekto povie, že dôjdem do školy, kde sú cigánske deti a správajú sa ako v zoologickej záhrade, tak to je trestný čin?“ pýtal sa expremiér v diskusii.

    Treba zvážiť zákonnosť nahrávky

    K nahrávke bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku s exministrom financií Jánom Počiatkom (Smer-SD) uviedol, že by taký rozhovor nemal byť. Necháva to však na orgány činné v trestnom konaní a doplnil, že by sa mala zvážiť zákonnosť tejto nahrávky. Podľa jeho informácii je nahrávok z kancelárii Trnku okolo 60. Či sa na jednej z nich nachádza aj on, nevie.

     

    - Reklama -