Nicholsonová: Čo má Kotleba? Okrem zopár svalnáčov a siláckych rečí. To sa ho opýtajte

    0
    Lucia Ďuriš Nicholsonová (Autor: TASR)

    Pri bitke mala skupina ľudí napadnúť muža. Polícia odmieta, že začala v prípade konať až po zverejnení videa.

    Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová

    „Ak sa preukáže, že útok bol rasovo motivovaný, tresty pre páchateľov musia byť vyššie. Bez ohľadu na to, kto pácha násilie voči druhému, akej je národnosti, akého etnika, akého vierovyznania, akého vzdelania, vždy ide o primitívny akt postavený mimo zákona,“ uvádza Ďuriš Nicholsonová.

    Zároveň však dodáva, že vyšší trest pre páchateľov nevyrieši zásadný problém osád a sociálne vylúčených spoločenstiev (SVS).

    Podľa europoslankyne sú potrebné kroky vlády. „A kým nepristúpi zodpovedná vláda k reálnym riešeniam – deťom vzdelanie a dospelým prácu – veľmi zjednodušene povedané, kým neoddelí tých, ktorí so svojím životom nechcú nič robiť, od tých, ktorí by aj chceli, ale nemajú vytvorené možnosti, potom sa bude napätie medzi majoritou a SVS len zväčšovať,“ apeluje saskárka.

    Sloboda a Solidarita má podľa nej riešenie – komplexnú reformu.

    „Čo má Kotleba? Okrem zopár svalnáčov okolo neho? Aké má riešenia okrem siláckych rečí? To sa ho opýtajte, na to požadujte odpoveď všetci tí, ktorí z neho robíte hrdinu. Je to len príživník na problémoch, na ktoré nemá riešenia,“ reaguje na kroky Ľudovej strany Naše Slovensko, ktorá vo vyhlásení uviedla, že prípad bude ostro sledovať a „čoskoro zverejnia ďalší postup“.

    - Reklama -