Firma začala s odvozom sutín bytového domu na Mukačevskej ulici

    0
    Na snímke nakladanie sutín z demolácie bytovky poškodenej po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici č.7, 20. decembra 2019 v Prešove. (Autor: TASR)

    Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v prípade zaistenia vecí zo sutín bude polícia postupovať v zmysle platnej legislatívy.

    “Zaistené veci budú uskladnené, aby ich bolo možné vrátiť majiteľom. Pri tomto postupe budú práce spoločnosti, ktorá ďalej pokračuje v odstraňovaní následkov, značne spomalené. Odvezený materiál bude uskladnený na stráženom mieste a následne budú za účasti polície vykonané ďalšie opatrenia zamerané na prípadné vyhľadanie a zaistenie ďalších dôkazov i vecí dôležitých pre trestné konanie, ktoré nie je možné vykonať na mieste nešťastia,” uviedla Ligdayová s tým, že prípadom sa naďalej zaoberá vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

    Po odstránení časti sutín a uvoľnení priestoru v okolí spodnej časti bytovky č. 7 budú podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka pokračovať asanačné práce a budú odstránené zostávajúce poschodia bytového domu.

    “Neoddeliteľnou súčasťou záchranných prác je uvoľnenie terénu. Práce bude vykonávať jedna stavebná firma. Snahou mesta Prešov je, aby boli všetky práce ukončené v čo najkratšom možnom čase,” dodal Tomek.

    Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici č. 7 na prešovskom sídlisku 6. decembra neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je naďalej nezvestná. Nepodarilo sa ju nájsť ani počas doterajšej sanácie budovy.

    Bytovku začali búrať v pondelok (16. 12.) a skončili v stredu (18. 12.) popoludní. Krízový štáb napokon rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú.

    Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však následne vrátili do svojich bytov.

    - Reklama -