Rachmon hovoril s Putinom o posilnení ochrany hraníc aj o pracovnej migrácii

    0
    Na snímke vpravo ruský prezident Vladimir Putin, vľavo tadžický prezident Emomali Rachmon (Autor: TASR)

    Stretnutie sa konalo v Petrohrade popri mimoriadnom samite lídrov krajín združených v Spoločenstve nezávislých štátov (SNŠ), informovala v sobotu tlačová agentúra TASS.

    Rachmon a Putin rokovali o “mnohých aspektoch strategickej spolupráce medzi oboma krajinami, ako aj o špecifických otázkach na medzinárodnej a regionálnej scéne”, uvádza sa v stanovisku, ktoré zverejnil úrad tadžického prezidenta.

    Obe strany podľa tohto zdroja “prízvukovali potrebu posilnenia ochrany hraníc medzi Tadžikistanom a Afganistanom vo svetle znepokojivej situácie v Afganistane”.

    V správe z Dušanbe sa ďalej uvádza, že obaja lídri hovorili aj o vyzbrojení tadžickej armády moderným vojenským vybavením a technológiou v súlade s prijatými programami.

    Rachmon diskutoval s Putinom aj o problematike súvisiacej s pracovnou migráciou.

    Rachmon pricestoval do Petrohradu za účelom zúčastniť sa na mimoriadnom stretnutí čelných predstaviteľov členských krajín SNŠ, ktoré sa konalo v piatok 20. decembra.

    Na samite sa rokovalo o súčasnej situácii a vyhliadkach na medzištátnu integráciu v rámci Spoločenstva – vrátane plánov na ďalší rozvoj a posilnenie bezpečnosti na území členských krajín SNŠ.

    - Reklama -