Taliansko sužuje zlé počasie, evidujú mŕtvych

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Hladina vody dosiahla v Benátkach v nedeľu dopoludnia 1,2 metra nad bežnou úrovňou. Odborníci očakávali, že vodná hladina dosiahne 1,3 až 1,4 metrov nad úrovňou mora. Meteorológovia vydali výstrahy pred ďalšími záplavami.

    V novembri postihli Benátky najhoršie záplavy za posledných 50 rokov. Výška vody v meste vtedy dosiahla 1,87 metra a spôsobila nevyčísliteľné škody.

    Povodne vystrašili turistov. V piatok benátski hotelieri uviedli, že zažívajú rekordný počet zrušených rezervácií, ale trvajú na tom, že mesto je pre turistov bezpečné.

    V Taliansku v súvislosti s nepriaznivým počasím hlásili od soboty tri úmrtia. V regióne Furlandsko-Julské Benátsko na severovýchode krajiny muža zmietlo s autom do vody po vjazde na uzatvorenú zaplavenú cestu.

    V regióne Firenzuola neďaleko Florencie prišiel o život muž, ktorý so svojou motorkou spadol rieky. Jeho telo sa našlo niekoľko kilometrov od miesta nehody. Treťou obeťou je muž, na ktorého v Neapole spadol strom.

    V dedine Cetara na pobreží Amalfi v juhotalianskej Kampánii nepriaznivé počasie vyvolalo zosuv pôdy. Masy bahna, ktoré izolovali hotel s 200 svadobnými hosťami, odstraňovali v sobotu privolaní hasiči.

    Talianska internetová meteorologická služba ilmeteo.it vydala na nedeľu výstrahy pred silným vetrom, ktorý dosiahne až 150 kilometrov za hodinu, a búrkami pre regióny Sardínia, Lazio, Kampánia a Kalábria.

    - Reklama -