Strnulosť, mínové pole nenávisti… Pápež František poslal odkaz 1,3 miliarde katolíkov na celom svete

    0
    Pápež František (Autor: TASR)

    Pápež zhromaždenému davu povedal: “Možno ste si zmýlili myšlienky, možno ste celkom stratili orientáciu, ale Boh vás aj tak neprestáva milovať.”

    Pútnici z celého sveta sa predtým zišli v biblickom meste Betlehem v Izraeli, ktoré je kresťanmi považované za rodisko Krista. Tisícky ľudí sa zúčastnili na slávnostiach v tamojšom Chráme Narodenia Pána.

    Najprominentnejší rímskokatolícky predstaviteľ na Blízkom východe, arcibiskup Pierbattista Pizzaballa, pricestoval z Jeruzalema a viedol procesiu.

    František v sobotu varoval, že “strnulosť” pri prežívaní kresťanskej viery vytvára “mínové pole” nenávisti a nedorozumenia vo svete, v ktorom je kresťanstvo čoraz bezvýznamnejšie.

    František zároveň vyzval cirkevných lídrov a vatikánskych byrokratov, aby “zmenili mentalitu”. Dodal, že kresťanská viera je v modernom svete menej viditeľná – dokonca ignorovaná.

    Argentínsky pápež počas príhovoru ku kardinálom, biskupom a kňazom pracujúcim na pôde Svätej stolice požiadal, aby sa nebránili zmenám a prijali ich.

    - Reklama -