VIDEO Galko: Navrhujem, aby lietadlo do Iraku pilotovali Danko s Pellegrinim

    0
    Ľubomír Galko (Autor: PH)

    Galko vo svojom statuse upozorňuje na riziko zostrelenia vládneho špeciálu, ktorý je pre návrat našich vojakov pripravený použiť predseda vlády Peter Pellegrini

    “Pri všetkej úcte k vážnosti témy navrhujem, aby to lietadlo okamžite vzlietlo už aj a okamžite letelo pre vojakov do Iraku iba v prípade, ak ho budú pilotovať Andrej Danko s Petrom Pellegrinim,” takto komentoval svoj pohľad na situáciu Galko.

    Zároveň uviedol, že “takto sa presne zahraničná a obranná politika nemá robiť.”

    “Nevidím dôvod takýmto chaotickým spôsobom vystavovať riziku zostrelenia našich pilotov a riziku straty životov našich vojakov, ktorí sú momentálne v Iraku nejakým hurá útekom len pre predvolebné preferencie,” uzavrel bývalý saskár.

    Medzičasom už Pellegrini reagoval, že vojakov z Iraku nestiahne, pričom argumetoval rizikom, ktoré popísal Galko.

    Predseda vlády zverejnil v tejto súvislosti video z brífingu po stretnutí s najvyššími predstaviteľmi bezpečnostných zložiek:

    “Ak by sa Slovensko snažilo nepremyslene a individuálne evakuovať slovenských vojakov, ktorí plnia úlohy výcvikovej misie NATO v Iraku, mohlo by ohroziť ich životy. Prípadná evakuácia musí byť koordinovaná v rámci celej jednotky, ktorá plní misiu,”  povedal premiér na mimoriadnom nedeľňajšom brífingu po stretnutí s predstaviteľmi bezpečnostných zložiek.

    Autor: GG

    - Reklama -