Truban: Klasika, Matovič znova prekrúca. S Kiskom sme si nerozdeľovali žiadnych premiérov ani ministrov

    0
    Opozícia (ilustračná snímka) (Autor: TASR)

    Dohoda na troch oblastiach

    Predseda SaS Richard Sulík hovorí, že medzi jednotlivými stranami sú odlišnosti, nemá podľa neho zmysel tvrdiť, že neexistujú. “Považujem za veľký krok, že sme sa dohodli na troch oblastiach, ktoré nutne, bezpodmienečne a okamžite po 12 rokoch potrebujeme riešiť.

    Tieto tri oblasti nestrpia odklad. Po voľbách, ak dostaneme dôveru voličov, budeme hľadať konkrétne riešenia,” povedal Sulík.

    KDH chce byť súčasťou zmeny

    S prioritami súhlasí aj predseda KDH Alojz Hlina a jeho strana chce byť “súčasťou zmeny”.

    Vzdelávanie je pre lídra koalície PS-Spolu Michala Trubana to najdôležitejšie, čo “táto krajina potrebuje”. “Keď budeme mať lepšie vzdelávanie, budeme mať lepšie zdravotníctvo, dokonca aj lepšiu spravodlivosť, výskum, lepšie podnikateľské prostredie,” skonštatoval.

    Matovič znova prekrúca

    Debaty o tom, kto zasadne na aké miesto a kto bude riadiť aké ministerstvo, považuje Sulík za priskoré a bezpredmetné. Kiska a Truban reagovali aj na útoky lídra hnutia OĽaNO Igor Matoviča, ktorý tvrdil, že si navzájom posielajú odkazy cez médiá o tom, kto nemôže byť premiérom a kto ministrom.

    “Matovič to znova prekrúcal. S Kiskom sme si nerozdeľovali žiadnych premiérov ani ministrov. Nerobíme to ani teraz,” uviedol Truban. Kiska potvrdil, že o rozdeľovaní miest nebola žiadna diskusia.

     

    - Reklama -