Opustite cesty a neohrozujte životy ľudí. Štrajk tesne ped voľbymi je veľmi podozrivý, Pellegrini tvrdo zaútočil na adresu autodopravcov

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Štrajk tesne pred voľbami je podozrivý a divný

    Štrajk necelých 50 dní pred voľbami považuje za “divný” a “podozrivý”. Cestná daň sa podľa neho nemenila za posledné tri roky. Otázku mýta podľa neho musí vyriešiť minister dopravy, nie dopravcovia. “Nemôžu dnes očakávať, že vláda za päť dní vyrieši niečo, čo funguje niekoľko rokov,” hovorí.

    Slovenskí vojaci na misii v Iraku sú v poriadku

    Slovenskí vojaci pôsobiaci na misii v Iraku sú podľa premiéra v poriadku. “V prípade, že táto misia stratí svoj účel a opodstatnenie, slovenskí vojaci sa vrátia v bezpečí domov,” pripustil jeden z možných scenárov. Zdôraznil však, že rozhodnutia treba prijímať zodpovedne. Pravidelne podľa svojich slov komunikuje o postupe aj s partnermi z V4.

    Zabitie iránskeho generála Solejmáního  bolo porušením medzinárodného práva

    K zabitiu iránskeho generála Kásema Solejmáního uviedol, že zrejme došlo k porušeniu medzinárodného práva. SR zaujme oficiálne stanovisko na zasadnutí vlády a parlamentu.

    Premiér upozornil tiež na riziko migračnej krízy. Túto otázku chce riešiť aj na stretnutí s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Slovensko je podľa neho pripravené pomôcť susedným krajinám materiálne i personálne.

     

    Z povolebnej spolupráce ako líder strany Smer-SD vylúčil iba ĽSNS Mariana Kotlebu.

    - Reklama -