PRIESKUM: Smer pohodlne vo vedení. Matovič preskočil Kisku. A Sulík? Opäť na hranici zvoliteľnosti

    0
    Na snímke A. Kiska a I. Matovič (Autor: TASR)

    Za Smerom-SD by nasledovala ĽSNS, ktorá by získala 12,4 percenta, na treťom mieste by skončila koalícia OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola, ktorú by volilo desať percent respondentov. Na štvrtom mieste skončila v prieskume strana Za ľudí (9,7 percenta), koalícia PS-Spolu by skončila so ziskom 8,4 percenta, SNS by volilo 6,3 percenta a KDH šesť percent respondentov. Hranicu zvoliteľnosti by prekročili aj Sme rodinaSaS, ktoré by získali 5,6 percenta.

    Do parlamentu by sa nedostali strany Most-Híd (4,9 percenta), Maďarská komunitná spolupatričnosť (4,3 percenta), Dobrá voľba (4,1 percenta) ani Vlasť (3,8 percenta).

    Starostovia a nezávislí kandidáti získali v prieskume 0,9 percenta, Socialisti.sk 0,6 percenta, Demokratická strana a Máme toho dosť! po 0,1 percenta.

    Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 32 kresiel, ĽSNS 23, OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola by malo 18 mandátov, rovnako tak Za ľudí. PS-Spolu by zastupovalo v NR SR 16 poslancov, SNS 12, KDH 11, Sme rodina a SaS by získali po 10 mandátoch.

    Volieb by sa zúčastnilo 57 percent opýtaných, 31 percent bolo nerozhodnutých a 12 percent by určite nešlo voliť.

     

    - Reklama -