Smer chce vyhrať. Víťazstvo kotlebovcov by bola potupa, odkazuje Fico

    0
    Predseda Smeru Robert Fico počas tlačovej konferencie po ukončení programovej konferencie strany v Banskej Bystrici 18. januára 2020. (Autor: TASR)

    Predseda strany nechcel komentovať aktuálne predvolebné prieskumy.

    „Nevidím dôvod ich komentovať, lebo sa falšujú, je to úplne bežná vec,“ poznamenal a dodal, že pre sociálnych demokratov je najpresnejším prieskumom verejnej mienky to, čo povedia ľudia v parlamentných voľbách.

    Na margo prípadnej povolebnej spolupráce so stranou ĽSNS Fico reagoval, že strana Smer-SD je antifašistická strana.

    „Dvadsať rokov ako predseda strany Smer a predtým ako významný predstaviteľ Strany demokratickej ľavice som hovoril, že o tom, ako vláda vyzerá, sa rozhoduje vždy po parlamentných voľbách. Ale sú limity, ktoré jednoducho nepustia,” skonštatoval Fico a zdôraznil, že Smer je jasná antifašistická strana.

    „Ako môžeme ísť do vlády s niekým, kto má principiálne iný pohľad na antifašizmus a európsku orientáciu krajiny a spoluprácu v rámci NATO. To je jasná odpoveď,” doplnil s tým, že Smer má jasnú hodnotovú orientáciu, ktorá mu neumožňuje s niektorými stranami spolupracovať.

    Premiér Peter Pellegrini ani predseda strany nechceli komentovať prepustenie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, situáciu majú podľa nich riešiť orgány činné v trestnom konaní.

    Odmietajú tiež dvojaký meter, ktorý podľa ich názoru používa opozícia pri hodnotení práv polície a prokuratúry.

     

    - Reklama -