Clintonová zaútočila na Sandersa: Nikto ho nemá rád

    0
    Prezidentskí kandidáti za Demokratov Hillary Clintonová a Bernie Sanders (Autor: SITA)

    „Nikto ho nemá rád,” povedala Clintonová o Sandersovi. Na otázku, či Sandersa podporí v prípade, že získa demokratickú nomináciu, neodpovedala.

    „Ešte stále máme pred sebou primárky,” vyhlásila.

    „Bol (Sanders) v Kongrese celé roky. Pritom ho podporil iba jediný senátor. Nikto ho nemá rád, nikto s ním nechce spolupracovať, neurobil vôbec nič. Je to kariérny politik,” vyhlásila Clintonová v štvordielnej dokumentárnej sérii na streamovacej platforme Hulu, ktorá by sa mala odvysielať koncom marca.

    Ľavicovo orientovaný senátor z Vermontu je jedným z favoritov na zisk demokratickej nominácie v takzvaných primárkach, v ktorých si demokrati vyberú svojho nominanta do novembrových prezidentských volieb.

    Sanders sa o demokratickú nomináciu usiloval už pred štyrmi rokmi. V primárkach neuspel práve proti Hillary Clintonovej, ktorá nakoniec v súboji o Biely dom podľahla Donaldovi Trumpovi.

    Sanders v prieskumoch zaostáva za Joeom Bidenom a Elizabeth Warrenovou. Prvé hlasovanie prebehne o dva týždne v štáte Iowa.

    Warrenová nedávno vyhlásila, že Sanders jej v súkromí povedal, že neverí vo víťazstvo ženy v prezidentských voľbách. Sanders Warrenovej vyhlásenie poprel.

    Clintonová však povedala, že “zapadá do celkového vzorca”.

    „Je to kultúra okolo neho. Jeho tím, jeho prominentní podporovatelia a ich útoky na mnohých konkurentov, obzvlášť na ženy,” dodala Clintonová.

    Sanders sa nedávno musel ospravedlniť aj Joeovi Bidenovi, keď jeden z jeho podporovateľov napísal o bývalom viceprezidentovi komentár v britskom denníku The Guardian, v ktorom tvrdí, že Biden má “veľký problém s korupciou”.

    - Reklama -