AKCIA Bossanova. NAKA zadržala pri zásahu sedem osôb

    0
    Zo zásahu NAKA (Autor: Reprofoto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

    Páchatelia, na ktorých mala byť medzinárodná akcia zameraná, mali podľa polície predávať lieky na podporu potencie bez príslušných oprávnení na predaj, uchovávanie a ďalšiu distribúciu. Polícia zdôraznila, že liečivá pritom obsahovali účinné látky, viazané na lekársky predpis.

    Podľa zistení polície mali lieky distribuovať do nemecky hovoriacich krajín aj na Slovensko. Tu ich mali uskladniť predtým, ako ich poslali zákazníkom, ktorí si ich objednali cez internet.

    Policajti v rámci akcie zasahovali na Slovensku v okrese Trnava, Galante a v Šali. “Počas piatich domových prehliadok zaistili rôzny dôkazový materiál, okrem mobilov, listín, počítačov, USB nosičov, platobných kariet aj takmer tisícku rôznych tabliet,” priblížila polícia.

    Podľa jej slov hrozí páchateľom po dokázaní viny za neoprávnené zaobchádzanie s liekmi a liečivami trest odňatia slobody na tri až osem rokov a za neoprávnené podnikanie štyri až osem rokov.

    Policajti zasahovali okrem Slovenska v ďalších štyroch krajinách, a to v Nemecku, Francúzsku, Poľsku, Českej republike. Akciu Bossanova spustili 5. februára o 4.00 h.

     

    - Reklama -