Písmoznalec Nouzovský spochybnil posudok kolegyne. Rusko sa bežne podpisoval dvojako, tvrdí

    0
    Písmoznalec Milan Nouzovský počas pojednávania v kauze falšovania televíznych zmeniek na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku (Autor: TASR)

    Nemohol som dôsledne preskúmať jej závery. Zoznámil som sa s jej posudkom, ale nemohol som preskúmať jej závery, pretože som nemal rovnaký porovnávací materiál ako ona,” uviedol Nouzovský.

    Dodal však, že za svoju prax nezažil, že by znalec stanovil dobu vyhotovenia podpisu jednoznačne.

    Posudok znalca Nouzovského má štyri strany, Strakovej posudok ich má stovky.

    Straková tvrdí, že podpisy Pavla Ruska sú minimálne z roku 2013. Jednoznačne vylúčila, že by boli z roku 2000, ako hovorí obžalovaný Pavol Rusko.

    Ten jej výpoveď spochybnil aj tým, že sa bežne podpisoval dvojako.

    Argumentoval, že keď Markíza v 90. rokoch získavala na popularite, tak to od neho žiadali fanúšikovia, ktorí jeho pôvodný podpis nevedeli identifikovať.

    Obžalovaný Marian Kočner považuje posudok Strakovej za vágny a neurčitý.

    Vedúca právneho oddelenia Markízy Lucia Tandlich si myslí, že znalecký posudok jednoznačne preukazuje spáchanie trestných činov, a to falšovanie zmeniek a marenie spravodlivosti.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Ághom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

    Marian Kčner je obžalovaný i z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

    Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

    - Reklama -