Kollár vo VIDEU: Fico v zadku francúzskeho prezidenta, diplomatickejšie povedané v jadre EÚ. Pre šmejdov eurofondy, pre nás ostatných ako obvykle veľké h…

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)
    Kollár komentoval tlačovku premiéra po odmietnutí žaloby na európskom súde v Luxemburgu svojsky, a tak ako v minulých príspevkoch lídra opozičného hnutia Sme rodina nechýbajú ani v tomto ostré slová. Líder hnutia Sme rodina už tradične uverejnil vlastnoručne natočené video s reakciou na sociálnej sieti. 
     
    „R. Fico v zadku francúzskeho prezidenta, diplomatickejšie povedané v jadre EÚ. Pre šmejdov  eurofondy, pre nás ostatných ako obvykle veľké h…“ píše Kollár v komentári k videu na svojom facebookovom profile. 
     
    Kollár na úvod záznamu konštatuje, že Európsky súdny dvor v Luxemburgu zmietol našu žalobu proti povinnému prijímaniu migrantov na základe kvót, pretože tak to podľa neho v EÚ chodí. „Toto je presne chovanie sa jadra. Si malý, vôbec nás nezaujíma, čo chce tvoj štát, čo chcú tvoji ľudia,“ hovorí opozičný politik o praktikách EÚ. 
     
    Premiér Robert Fico (Smer-SD) po zamietnutí žaloby na európskom súde v Luxemburgu povedal, že Slovensko rešpektuje „rozsudok Súdneho dvora Európskej únie“, a dodal, že išlo o naše právo a nehrozia za to krajine žiadne postihy. „Náš postoj ku kvótam sa vôbec nemení,“ vyhlásil Fico. Viac sme o tejto téme písali TU
     
    Od odmietnutia žaloby sa Kollár dostal k obľúbenej téme Roberta Fica, ktorou je v posledných mesiacoch snaha o zotrvanie v jadre EÚ. „Jadro sem, jadro tam, ale ešte sme nepočuli, čo za to získame a čo nás to bude stáť. Počujeme od premiéra, že skočíme o desať rokov, a ja sa pýtam, kam skočíme? Niekomu do zadku zase skočíme?“ položil si rečnícku otázku líder opozičného hnutia. 
     
    Kollár pochybuje o tom, že by sme sa na Slovensku mali o desať rokov tak, ako sa majú dnes Nemci, keď zotrváme v jadre EÚ. 

    Prečo chce byť Fico v jadre

    Reč prišla aj na rokovanie s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v Salzburgu. „Vašou psou povinnosťou je nás informovať, čo ste vyrokovali. Viete, hovoríte, že musíme byť v jadre, ale ja mám pocit, že ste akurát tak v Macronovom zadku, v jeho prdeli,“ odkázal Kollár vo videu Ficovi. 
     
    Podľa lídra Sme rodina má Macron v oblasti jadra EÚ jasné požiadavky, ktoré chránia záujmy jeho národa, rovnako ako aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, ale premiér Robert Fico len odmieta informovať o tom, čo s Macronom vlastne dohodol. 
     
    Kollár si kladie aj otázku, čo chce Fico zotrvaním v jadre vlastne získať. Podľa opozičného poslanca ide premiérovi len o to, aby zabezpečil bezproblémové toky eurofondov.
     
    „Aby tá vaša oligarchická mafia, na ktorej ste čele, ktorú ste vytvorili, ktorá tu desať rokov funguje ako politicko-oligarchická mafia, ktorej ste vy bos bosov… Aby to vaši pusipajtáši mohli rozkrádať, tak ako to robili desať rokov,“ odkázal Ficovi Kollár. 
     
    Je tu však potom údajne ešte jeden dôvod na snahy dostať sa do jadra EÚ a ten je podľa Kollára vnútropolitický. 
     
    „Rozpadá sa vám to, neviete pomaly udržať túto vládnu koalíciu, potrebujete to zakryť a máte dobrú mantru, jadro. Lebo viete, že Slováci chcú byť v EÚ,“ myslí si poslanec. 
     
    Kollár priznáva, že aj jeho hnutie je proeurópske, ale za istých podmienok. „Aj my chceme byť v Európskej únii, aj ja som za EÚ, ale nie byť v prdeli Európskej únie, niekomu stále trčať zo zadku. Ja viem, vy ste na to asi naučený byť nejakým lokajom raz tomu, raz tomu. Teraz najnovšie ste si vybrali pána Macrona. Pekne ste sa mu tam strčili, to sme videli, ale čo ste vyrokovali? Veľké nič a radšej nebudete informovať, lebo sa blbo hovorí o tom, že nič, že?“ smeruje Kollár rečnícku otázku na premiéra. 
     
    Podľa opozičného poslanca by sme si mali brať príklad z krajín, ako je Švajčiarsko či Nórsko. Tie ani nie sú súčasťou EÚ a napriek tomu majú jednu z najvyšších životných úrovní. „Ľudí nezaujíma jadro, zaujíma ich jedna jediná vec, ako sa budú mať, čo z toho budú mať, ako sa im bude dariť a ako sa im bude žiť. To je jediné, čo ich zaujíma,“ myslí si Kollár. 
     
     
    - Reklama -