Poslanci SNS nevylučujú, že nebudú na hlasovaní o odvolaní Richtera. Podľa nich by mal voči nemu zakročiť Fico rovnako ako proti Plavčanovi

    0
    Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Autor: TASR)

    O tom, ako sa na štvrtkovej (7.9.) mimoriadnej schôdzi SNS zachová, rozhodne na poslaneckom klube, ktorý ešte len zasadne.

    “Budeme mať poslanecký klub pred mimoriadnou schôdzou a na ňom sa rozhodneme, ako budeme postupovať,” povedal predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

    Na otázku, či SNS odíde zo sály, odpovedal, že varianty sú rôzne. Dodal, že SNS cíti zodpovednosť za fungovanie koalície a štátu.

    “Uvítal by som, keby sa našlo také riešenie, že by koalícia pretrvala a problém sa vyriešil. Ak koalícia takéto riešenie nájde, tak to donesie stabilitu do vnútorných vzťahov,” povedal prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

    Bližšie hovoriť nechcel, informovať chcú národniari najskôr partnerov. Poznamenal však, že SNS očakáva od premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby uplatňoval rovnaký meter na všetkých. Fico vyzval na odchod z funkcie ministra školstva Petra Plavčana, SNS si myslí, že by mal zakročiť aj voči Richterovi.

    Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Richtera bude vo štvrtok popoludní. Iniciovala ju opozícia. Richter bude čeliť odvolávaniu pre kauzu resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante, pri ktorej podľa opozície zlyhal.

    SNS už otvorene hovorí o tom, že má s Richterom problém. Hovorilo sa aj o tom, že by SNS mohla hlasovať s opozíciou.

    Hoci to žiadna z koaličných strán oficiálne nepotvrdila, Smer-SD a Most-Híd zdôraznili, že hlasovanie koaličnej strany by mohlo znamenať koniec koalície. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár zatiaľ hlasovanie SNS s opozíciou nepovažuje za reálnu hrozbu. V koalícii podľa jeho slov prebiehajú rokovania.

    - Reklama -