Zadržali Saakašviliho brata, musí opustiť Ukrajinu

    0
    Michail Saakašvili (Autor: TASR)

    Saakašvili tvrdí, že David je právnik a má povolenie na pobyt na Ukrajine. Jeho zadržaním sa podľa neho úrady snažia prinútiť ho, aby sa vrátil na Ukrajinu.

    “Na hraničné priechody na celej západnej hranici poslali včera (v piatok) mobilné tímy z Kyjeva, pretože neveria miestnej pohraničnej stráži. Úloha mobilných tímov, zložených z členov bývalého Berkutu (špeciálnej policajnej jednotky), je nepustiť ma a zobrať mi pas.  Nuž, stretneme sa na hranici,” uviedol Saakašvili na Facebooku.

    Riaditeľ oddelenia komunikácie ukrajinského ministerstva vnútra Artem Ševčenko však povedal, že David Saakašvili nebol zadržaný, ale predvedený do sídla migračného úradu. Tam mu bolo oznámené, že musí opustiť územie Ukrajiny, pretože jeho povolenie na pobyt bolo zrušené v marci tohto roka, keďže mu predtým odobrali pracovné povolenie. Už vtedy bol David Saakašvili riadne informovaný, že musí odísť z Ukrajiny, čo ale nerešpektoval.

    Michail Saakašvili prišiel pred dvoma rokmi o gruzínske občianstvo a koncom júla tohto roka aj o ukrajinské. Nedávno oznámil svoj úmysel vrátiť sa na Ukrajinu 10. septembra. Štátna pohraničná služba Ukrajiny oznámila, že príslušníci pohraničnej stráže v prípade, ak sa Saakašvili pokúsi o prechod štátnej hranice, budú konať v súlade s ukrajinskými právnymi predpismi.

    - Reklama -