Blaha ukazuje zaujímavý paradox: Napriek najmocnejšej propagande na svete z toho americká vláda vždy vyjde ako morálny odpad

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: TASR)

    Na najmenej 39 vzrástol počet obetí tropickej búrky Harvey, ktorá zasiahla americký štát Texas. Ďalších 17 ľudí zostáva stále nezvestných, informovala dnes agentúra Reuters. Búrka a ňou spôsobené rozsiahle záplavy vyhnali od minulého piatka z domovov okolo 32 000 ľudí, ktorí sa uchýlili do viac ako 230 provizórnych útulkov a evakuačných centier.

    Profesor sociológie z Floridskej univerzity v Tampe na svojom twitterovom účte napísal, že tropická búrka Harvey a katastrofálne záplavy postihli Texas za to, že v minuloročných voľbách hlasoval za Trumpa. Viac sme o tom písali TU.

    Americká vláda vždy z toho vyjde ako morálny odpad, tvrdí Blaha

    Poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha si však všimol inú zaujímavosť týkajúcu sa tropickej búrky, ktorá sužuje americký Texas. Blaha poukazuje na to, že hoci sa USA vyhrážajú neustále Venezuele vojnou, táto krajina im ponúkla „na oplátku“ humanitárnu pomoc.

    „Nie je to prvýkrát, čo socialistická vláda takto reaguje. USA sa roky vojensky vyhrážali Kube a zaviedli ekonomickú blokádu, aby Kubu vyhladovali. Kuba ´na oplátku´ v roku 2005 ponúkla Američanom humanitárnu pomoc, keď Louisianu zasiahol hurikán,“ napísal Blaha na svojom Facebooku s tým, že chudobné latinskoamerické socialistické štáty vždy humanitárne pomáhali, zatiaľ čo podľa neho bohatá Amerika posielala CIA, bomby a eskadry smrti.

    „A keď postihlo prírodné nešťastie USA, chudobné socialistické krajiny vždy ponúkli pomoc americkým ľuďom… ´Na oplátku´ bude USA u nich ďalej organizovať prevraty a šíriť chaos… To je tak, keď sa v boji stretnú imperialisti a socialisti – napriek najmocnejšej propagande na svete z toho americká vláda vždy vyjde ako morálny odpad,“ uzavrel smerácky poslanec.

    - Reklama -