Richtera čaká odvolávanie. Opozícia má dostatok podpisov

    0
    Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Autor: sita)

    Opozícia zozbierala dostatok podpisov na zvolanie avizovanej mimoriadnej schôdze k odvolaniu ministra práce Jána Richtera zo Smeru. Návrh na jeho odvolanie podá zajtra o 11.00 s tým, že predseda parlamentu Andrej Danko bude mať týždeň na zvolanie zasadania. Tlačovej besedy sa zúčastní Natália Blahová ako predsedníčka poslaneckého klubu SaS, Boris Kollár zo Sme rodina a zástupca hnutia OĽaNO.

    Dôvodom na odvolanie Richtera je hlavne kauza Čistý deň. „Na čele rezortu práce je človek, ktorý neváha zapredať zdravie detí za svoj politický život,“ povedala pred pár dňami Blahová s tým, že pripomenula, že opozícia sa už pokúšala Richtera odvolať, ale neuspela.

    Druhý pokus podľa Blahovej nemusí byť márny. Teraz nemôžu mať pochybnosti a verím, že sa medzi vládnymi poslancami nájdu aj slušní ľudia, ktorí si povedia, že siahať na zdravie detí sa nesmie,“ dodala poslankyňa. Viac sme o tom písali TU.

    Otázne je, či by takýto návrh podporila aj koaličná strana SNS. Fico však na koaličnej rade mal Dankovi povedať, že spojí návrh na odvolanie s hlasovaním o dôvere vláde.

    S Ficovým postojom sa stotožňujú aj podpredsedovia strany Smer-SD Marek Maďarič a Peter Pellegrini. „Vo všeobecnosti platí, ak by ktorákoľvek koaličná strana zahlasovala za pád člena vlády, tak je to koniec koalície,“ uviedol pri príchode na dnešné zasadnutie vlády Maďarič. 

    „Ja si myslím, že to by mohlo mať fatálne následky,“ dodal Pellegrini. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -