Putin má kde víkendovať. Tu sú 3D fotky luxusnej rezidencie

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Bývalé cárske sídlo leží vo Vyborskom zálive len dvanásť kilometrov od hraníc s Fínskom. Ešte pred niekoľkými rokmi by však nikto pri pohľade na chátrajúcu vilu nepovedal, že by v nej mal tráviť svoje voľné chvíle prezident Putin. Vtedy ešte vila, postavená v roku 1913 fínskym architektom Unom Ullbergom, patrila majiteľovi Baltic Media Group Olegovi Rudnovovi, ktorý bol až do svojej smrti v roku 2015 označovaný za Putinovho „starého priateľa“.

    3D fotografie Putinovej údajnej „dače“ si môžete pozrieť TU.

    V ostatných rokoch bola rozľahlá Vila Sellgren zrekonštruovaná a stal sa z nej skutočne luxusný objekt. Rusi údajnú Putinovu „daču“ dobre poznajú, pretože sa tam pred tridsiatimi rokmi natáčal sovietsky film o Sherlockovi Holmesovi. Vtedy, samozrejme, s oveľa menej okázalým interiérom. Ako ukazuje séria publikovaných fotografií, v rámci komplexu nechýbajú pozlátené podzemné kúpele, veľký krytý bazén, parná sauna či miestnosť s biliardom.

    Informácie o údajnom Putinovom novom sídle priniesla nezávislá ruská televízia Dožď, ktorá sa odvoláva na „nemenované zdroje“. Jeden z nich prezradil, že s rekonštrukciou rozsiahleho komplexu sa začalo po roku 2010. Oficiálne sídlo stále patrí pozostalému synovi magnáta Rudnova, ale tamojší obyvatelia tomu neveria. Okolie sa údajne „hemží“ spravodajcami, miestni už nemajú prístup na ostrov, kde vila stojí, a dotýkajú sa ich aj mnohé ďalšie obmedzenia.

    Podľa 3D fotografií sa pri rekonštrukcii na peniaze zrejme veľmi nehľadelo. Niektoré miestnosti vyzerajú natoľko luxusne, že by sa za financie použité na ich úpravu dal (hyperbolicky) postaviť celý nový dom. Obzvlášť v tomto smere vyniká rozsiahly krytý bazén so spomínanými pozlátenými dlaždicami či neobyčajne prepracovaná prezidentova pracovňa, ktorej stredobod tvorí unikátny pracovný stôl a za ním knižnica so znakom ruskej orlice.

    Ruský prezident sa tam údajne chodí rekreovať raz za rok. Kremeľ k reportáži televízie Dožď neposkytol žiadne oficiálne vysvetlenie a rovnako mlčia aj šéfovia stavebnej spoločnosti, ktorá sa mala na rekonštrukcii vily podieľať. Ako uvádza Daily Mail, Putinovi patrí ešte sto kilometrov vzdialená nehnuteľnosť na brehu Ladožského jazera, ďalej vila na pobreží Čierneho mora, dača neďaleko Petrohradu, ako aj sídlo v Altaji, ktoré však oficiálne patrí koncernu Gazprom.

    - Reklama -